mam pytanie
od kad mam capri myslem ze jestesmy rywalami
bo jak wiece pojawiaja sie kolesie z glupimi kolesiami na stronie "manta lepsza "poznalem kolesia co ma mante spoczko gostek
i przegladam strone manty i widze ze byly zloty wspolne
capri i manta-moze oni nie sa tacy zli ja te poszcegolne jednostki:)
a widac ze tez podziwiaja i szanuja capri(zazdroszcza nam V-ek:))
moze fajnei by bylo zrobic jakis wspolny zlocik??
co wy na to? macie jakies doswiadczenia z manciarzami?
ja chetnie zobaczylbm manty na jakims zlocie capri ale nei tak pare tylko moze by zrobic 1 wspolny jak gryzliny manty i capri?? all brothers
co wy na to
p.s. wiem ze do wiosny daleko ale sie tak rozmarzylem:)
Hoover 3M / 2002-11-19 21:50:30 /
Można by było bo ja to jeszcze nigdy Manty z bliska nie widziałem :(
respekt :)
pozdrowienia dla klubu manty plhttp://www.kreator.pl/forum/read.php?f=3&i=7118&t=7118
odnośnie motorow w mantahw mam filmik gdzie naprawde diabelna manta pali laki i to jak !!! moge przesłać na maila
mozna by taki zlocik zrobić w sumie
starrsky / 2002-11-20 07:21:13 /
Hoover na Gryzlinach byla jedna Manta
mam respekt do tych aut i faktycznie moznaby sprobowac sie jakos skumac
kiedys na stronie Manty czytalem ze spotykali sie w niedziele na pasie na Zaspie
Maciasek_3M / 2002-11-20 09:32:51 /
Temat Capri-Manta był już poddawany eksperymentom, za czasów jak większości z Was jeszcze tu nie było. Przykładowo można sobie rzucić okiem tutaj:
http://www.capri.pl/club/okecie-skra-2000.php
http://www.capri.pl/club/plac-teatralny-skra-2000.php
Mi osobiście wydaje się, że między naszymi "obozami" istnieje pewna różnica w mentalności. Nam odpowiada chyba jednak inny klimat imprez. Toruński zlot tuningowy wydaje się być dla Mant kluczową imprezą sezonu - ogrodzony sektor klubowy, sztandary, itp. O stopniu ważności takich imprez tuningowych dla klubu Manty wnioskuję po liczebności ich załogi akurat na takich imprezach. Dla nas z kolei takie imprezy to zoo, które omijamy z daleka, wolimy bardziej "kameralne" spotkania, bez ścigających się wkoło Golfów z Matizami. Pomysł Mant w Gryźlinach też nie jest nowy - zapraszaliśmy Manty do Gryźlin raz, drugi raz, i jakoś im nie po drodze. Ja bynajmniej nie mam nic do nich, "spoko gostki", tyle że po prostu chyba w czym innym upatrujemy frajdę.
Michał Konieczny / 2002-11-20 10:55:57 /
mam nadzieje ze dojada kiedys do Miedzianej Gory coby sie troche pscigac na torze. zreszta automobil klub kielecki jest otwary na inicjatywy i mozemy stworzyc tam wlasna impreze, wlasny plan zajec i hulac do woli. ja osobiscie uwazam ze warto. moze stworzyc nowy watek na ten temat?
Wiadomo że wśród każdego towarzystwa (nawet Capri) zawsze znajdzie się jakiś frajer. Ja tak samo nie mam nic do manciarzy. Poza tym Manta A ma z tyłu okrągłe światła:) i to jest czad (chociaż wole takie jakie ma Capri Mk1).
I szkoda że z fordowskich v-ek nie ma wiecej koni jak na takie pojemności.
A tak poza tym V-ka rulez:)
michukrk / 2002-11-20 17:07:23 /
Bynajmniej nie o to mi chodziło, żeby wypowiadać się na temat Manciarzy na gruncie personalnym - to jest wiadomo, że wszędzie są owce w różnych kolorach - a ja całkowicie i zupełnie nic do nich nie mam - raczej chodziło mi o ich ogół, który woli spotykać się tam, gdzie my wolimy się nie spotykać. Taka moja obserwacja ...
Michał Konieczny / 2002-11-20 18:50:23 /
Michal czyba nie mowisz o mnie?? Czarna owca juz nie rzucamy tak sobie:)bo u nas jest czarna owca w stadzie:)
kiedy bedzi eopisik i reszta zdjec??
Hoover 3M / 2002-11-20 21:36:51 /
A dlaczego zaraz miałbym niby mówić o Tobie ? No chyba że się poczuwasz. Ja nie miałem nikogo konkretnego na myśli.
Michał Konieczny / 2002-11-20 23:28:04 /
TO TAKI JOKE BO MOJA BESTYJKA TO CZRNA OWCA:)
Hoover 3M / 2002-11-21 08:38:45 /
bardzo mi sie podoba
"wszędzie są owce w różnych kolorach" to jest dopiero takt i kultura ;)))
Maciasek_3M / 2002-11-21 10:30:03 /
:) czarnemasz moze auto ale raczej czarna owca nie jestes hoover a co do spodkania man z capri to jestem w sumie za w koncu manty z blikska nie ogladalem jedynie je zostawialem za soba :) ale manta nie bedzie miala tylko jednego dzwieku v-ki i to jest prawda :) przynajmniej to jest nasza przewaga :)
Zajenty / 2002-11-23 17:21:00 /
Wybaczcie ze sie wtrace, ale ja tu widze jakies ksenofobiczne objawy w stosunkach manta - capri ;) Sam jestem ex-manciarzem (sprzedalem swoja Mante A dwa miesiace temu), ale siedze nadal w klubie manty poniewaz mam tam nadal wielu znajomych ;)
Co do spotkania to bardzo chetnie, jedno mnie zastanawia - znajomy z klubu Manty zapraszal was chlopaki w jeden z weekendow okolo miesiac temu na spotkanie klubow Manty & Fiata...zjawil sie jeden Taunus i to na dodatek nie zwiazany z klubem Capri. Nie po drodze wam;)?
Hoover: my nie jestesmy straszni, naprawde :P Z tego co wiem od starszych czlonkow kiedys kluby Manty i Capri spotykaly sie dosyc regularnie razem. Dzisiaj tak nie jest. Czemu? Nie wiem. A pogadanki o to co lepsze, manta czy capri sa bez sensu, kwestia gustu (osobiscie bardziej podoba mi sie Capri niz Manta B - koledzy z klubu mnie zlinczuja, ale na usprawiedliwienie dodam ze Manta A podoba mi sie bardziej niz jakiekolwiek capri ;)
Panie Michale Konieczny: nie prawda nie prawda nie prawda ;) W tym roku mielismy duzo spotkan "kameralnych", np. klubowy zlot w Borkach czy spotkania w weekendy.
Co do Mant w Gryzlinach, to pierwsze slysze. A chetnie bym wzial paru kumpli i przyjechal (niestety juz nie manta).
Goras: w Miedzianej Gorze bylem (czerwonym Fiatem 124 Sport), bylo tez dwoch kolegow z klubu Mantami B (nie startowali, pojawili sie na chwile). Masz racje, Mant na torze nie bylo (mial dotrzec znajomy z Kielc ale nie dotarl).
Co do spotkania na Miedzianej Gorze to jestem za - sam mysle o zorganizowaniu takiej imprezy w okolicach kwietnia, zeby youngtimery mogly troche poszalec po torze. Sa chetni z klubu Manty tak samo jak z klubu Fiata (www.oldtimerfiat.club.prv.pl) - moze polaczymy wysilki?
Co do waszych V-ek, i zazdroscimy (co prawda w zeliwnych mantowskich 2 litrowych silnikach tez drzemie potezna moc, tylko trzeba ja mlotem kowalskim wybic ;), ale wy mantom mozecie zazdroscic solidniejszego zawieszenia (sprezynki i solidniejszy przod ;)
Jeszcze jednej rzeczy zazdroszcze wam w klubie - organizacji i zgrania.
To tyle, Pozdrawiam
Marcin "Tolya" Kalinowski
Tolya / 2002-11-26 18:01:06 /
Siemka Marcin
widze ze jestes z 3M lub okolic
czy Manciarze spotykaja sie jeszcze na Zaspie??
mysle ze mozemy w weekend jakis zmontowac spotkanko ludzi z 3M, jest nas jakies 20 Fordow w porywach
Maciasek_3M / 2002-11-26 18:25:04 /
no ja tez bym poogladal manty z bliska
spoko zrobimy cos z tym
Hoover mowi spotkanie 3miasta niech bedzie na Zaspie!
Hoover 3M / 2002-11-26 21:34:44 /
CHŁOPAKI PISZCIE KIEDY TO JAK COŚSIENIE ROZJEBIE W MOIM GRANATNIKU TO JAKOŚ DOJADE. ALBO MNIE PRZYCIĄGNIE STARY POLDOLOTEM, BO PCHAĆ NIE BĘDE.
H2O patryk_3M / 2002-11-27 08:49:17 /
Hej,
Niestety nie jestem z 3M tylko z Warszawt (wiem ze moj mail jest mylacy).
Tolya / 2002-11-29 18:47:15 /
To moze daj namiary na Manciarzy z 3M
Maciasek_3M / 2002-12-02 10:36:01 /
gadalem z goscimi z manty
ale ekipa 3 miasta ta interaktivna to cos piszczy cienko
ze auta wszykie maj w garazach i remontuja:)
i jeden stycznen, drugi luty a 3 nie wie
Ciesze sie ze mam capri:)
Hoover 3M / 2002-12-02 12:40:05 /