witam wyjołem wczoraj silnior ze skorpiaka 2,9efi automat i mam pytanie jak odkręcić puszku na olej ktura jest przyspawana do koła zamachowego czy kołozamachowe od 2,3 v6 i docisk będą pasowały do 2,9 a może ożenić automat do capri tylko cz komp od automatu niebędzie siwirował jak niepodłocze pompy chamulcowej i abe-esu proszę o rady bo niewiem codalej ztym zrobić achciałdym to jusz mieć w copri dzieki wszystkim pozdrawiam.
oj jojojojo
musialem bo naprawde sporo niezrozumialem !!!
Segaaaaaall!!!!!!!!!!
Wojdat / 2005-07-13 18:47:53 /
Puszku na olej przyspawana do kola zamachowego? I wiruje w czasie jazdy? To jest smarowanie skrzyni biegow, nie wolno tego odkrecac bo samochod zacznie skakac na wstecznym.
Filtr oleju odkreca sie specjalnym kluczem, do kupienia w marketach/norałtach za jakies 10zl.
pmx (wiewior;) / 2005-07-13 19:03:35 /
naucz sie wysławiac po polsku to raz, twoja wypowiedz jest NIEZROZUMIAŁA!
ta puszka to konwerter, i z tego co mi wiadomo mozna to zdjąc w jakiś cywilizowany sposób
pozniej ten kawałek o 2.3 to nie rozumiem, ale pewnie było na forum, zreszta jak poszukasz to sie doczytasz, jest napisane po polsku i omówiono chyba wszystkie możliwe niuanse przy przekładce na 2.9efi
przepraszam za puszkę chłopaki ale czy trzeba tak ostro odrazu jechać pozadającym pytanie to nieładnie iniegrzecznie trzy wam sie niezdarza zrobić błedu pozdrawiam
grzecznie też jest zaznajomić sie z tematem przed zadaniem pytania, i sformułowania go tak aby było zrozumiałe dla innych. Zachowanie takie znacznie ułatwi innym możliwośc odpowiedzi, jak i następnym zrozumienie czegoś z tematu.
pozdro
kolejny zdejmujący skrzynię bez konwertera. Odkręć 4 śruby przez otwór po rozruszniku, konwerter załóż na skrzynię i nie rozdzielaj tego więcej. Poza tym napisz do Myszy, on poszukuje A4LD, więc zapewne pomoże Ci w zamian skompletować wszystko co potrzeba.
granadziarz_3M / 2005-07-14 07:07:02 /
GRENADZIARZ_3M wiwlkie dzięki za podpowiedz czekam dalej na jakieś fachowe rady pozdrawiam