Jak w temacie, ktos moze przerabiał ten temat, po założeniu prawej lub lewej strony uszczelka używana która przeleżała na półce lat kilka skraca się i..... brakuje jej "od metra". Cieliscie i wstawialiście kawałki czy na gorąco gumę wyciągaliscie ?? Przerabiałem ten temat kiedys ale nie pamiętam...
Konrad Szyperski / 2014-08-31 14:59:28 /
:) , jeśli chodzi o uszczelki drzwiowe wczoraj przerabiałem temat w FCMk1. Brakowało mi z 5 cm w każdej.
pierwsze spryskałem je porządnie preparatem do renowacji gumy i poczekałem godzinę aż wsiąknie. Wczoraj nieźle u mnie grzało, więc w blaszaku było relatywnie ciepło. Nabijałem uszczelki gumowym młotkiem, drugą ręką je lekko naciągając cały czas.
Chyba sposób dobry, bo miałem naddatek uszczelki na końcu operacji.
marian212 / 2014-08-31 15:11:40 /
Rozciągnąć trzeba.
Mysza liil (EM) / 2014-08-31 20:11:23 /
co to za preparat do konserwacji gumy? Bo oprócz gliceryny nic mi do głowy nie przychodzi.
Silikon w sprayu?
Mysza liil (EM) / 2014-09-01 08:02:00 /
silicon nie konserwuje gumy...
Mam taki sam problem z uszczelką drzwi kierowcy. Kupiłem nową z metra, taką jak wcześniej ktoś zamontował w drzwiach pasażera. Dodatkowo patrząc na powierzchnie styku drzwi i starej uszczelki widać, że nowa jest ciaśniejsza i nie jest zapadnięta w miejscach nacisku w porównaniu do oryginalnej. Uszczelka kosztuje 10zł za metr, na drzwi wchodzą niecałe 4 metry. Można kupić w sklepie z którego korzystałem http://uszczelkigumowe.com/
Typ 28 do drzwi i typ 11 do bagażnika. Jeśli nie jest dla Ciebie priorytetem zachowanie oryginalnej uszczelki, to chyba najlepsze wyjście w porównaniu do cen nowych ori uszczelek do Capri.
micu_ GOP / 2014-09-01 12:12:56 /