chcialem sie dowiedziec o ten fragment maski ktory zachodzi na grill(ten co widac na zdj.). u mnie jest on oklejony czarna tasma izolacyjna...
przegladalem zdjecia innych aut i roznie z nim bylo. a chodzi mi o to jak to robili w fabryce, czy byl w takim kolorze jak reszta maski, czy byl lakierowany na czarno, czy moze jeszcze co innego.
pytam sie o taka drobnostke, ale po prostu mnie to zainteresowal. z gory dzieki za odp :).
KaczoR / 2005-01-16 16:22:59 /
black power był :P oczywiście wyłaczajac niektore specjalne wersje capri ale generalnie to czyłczarny i głowy nie daje ale orginalnie chyba nie był lakierowany tylko sam w sobie był czarny
P.S A jak na taśme klejącą to byłą specjalna wersja exportowa do polski w wyposażeniu poza elementami na taśme była także walizeczka z zestawem młodego mechanika chemika, biologa oraz ortopedy
SKUN_3M / 2005-01-16 17:21:19 /
'nosek' jest wykonany z czarnwego plastiku, i poza 2.8i i wersjami 'specjamnymi' pozostawał czarny
pozdro
czyli jest to jakas plastikowa nakladka? to pewnie czegos takiego juz nie dostane. najwyzej cos sie wymysli.
KaczoR / 2005-01-16 17:58:52 /
tak to nlaskitkowa nakładka przykrecana do maski,
http://www.capri.pl/microfilm/capri2/A03.20
i jest do dostania jak kazda czesc do capri, daj ogłoszenie lub spytaj camaro lub chudera,
nie przesadzaj, akurat jest to jedna z czesci ktore sa namietnie poszukiwane i nie ma ich zbyt wiele, ale oczywiscie jest to do zdobycia
czesto jednak po wypadkach blacharze bawia sie w rzezbienie i dorabiaja ten nosek z blachy, wtedy juz oryginalnego nie przykrecisz
camaro / 2005-01-16 19:15:08 /
wracam do tematu, bo przy okazji pstryknalem kilka zdjec. maska na pewno byla klepana ;) no i jak to jest teraz? daleko jej do oryginalu (chodzi oczywiscie o ten nosek)?
KaczoR / 2005-02-09 13:35:19 /
No właśnie... podczas odkręcania noska, śruby powiedziały "nie". Zostałem zmuszony do pourywania ich. Co teraz? Czy jak przykleję ten nosek na czarny klej do szyb Wurtha to będzie gut? Pozdroxy
Wroniasty / 2005-11-13 01:10:46 /
Klej do szyb trzyma super....
Będzie ok.
Piotrek Ł....vel Kankkunen / 2005-11-13 09:41:15 /
powinno byc dobrze
ale na przyszlosc jesli ktos nie bedzie mogl tego odkrecic nawet po uzyciu odrdzewiacza to nie przekrecajcie na chama bo urywaja sie mocowania srubek w nosku
trzeba odciac nakretki szlifierka czy brzeszczotem
mam takie nowe srubki i nakretki
camaro / 2005-11-13 11:28:41 /