Witam, chętnie przytulę zdjęcia komory silnika tj. ułożenie przewodów hamulcowych, paliwowych, elektryki ( gdzie kabel masowy akumulatora, umieszczenie przewodu do czujnika biegu wstecznego, połączenia modułu silnika z aparatem zapłonowym), połączeń podciśnień, którędy w chodzi w ścianę grodziową linka prędkościomierz, a którędy przewód ciśnienia oleju? Może ktoś dysponuje takimi fotkami lub może zrobić. Z góry dziękuję
Maciek Diesel V8 / 2013-05-23 22:54:30 /
Mam dużo zdjęć z poliftowej 2.8i. Jak mi przypomnisz juro to wyślę, bo będę miał lepsze łącze. Właśnie takie foty, jak linki idą przez ścianę grodziową etc.
Ja też poproszę o takie fotki :)
brzezin / 2013-05-24 08:10:20 /
Jak jest ułożona pod maską linka napędu licznika i w którym miejscu przełazi przez gródź w granadzie (skrzynia manual jeśli to ma znaczenie)?
brzezin / 2013-06-13 11:09:34 /
Patrząc od środka bliżej lewej strony masz trzy dość duże otwory - u mnie idzie jednym z nich, potem dość łagodnym łukiem omija serwo (ale przed korektorem) i jednocześnie zawija w dół.
Linka licznika wchodzi największą dziurą po lewej stronie między serwem a fartuchem. W średnią wchodzi wiązka zapłonu z czerwoną kostką, a w najmniejszą wchodzi linka maski.
Mysza liil (EM) / 2013-06-13 16:38:25 /
No tak, w największą to ja dałem wiązkę, czyli dla tego ta przelotka gumowa od linki nie chciała się dobrze ułożyć w tym średnim otworze. Dzięki Panowie.
brzezin / 2013-06-14 11:45:20 /
A jakoś nie przyszło mi do głowy sprawdzić czy te dwa duże otwory się różnią ;)
brzezin / 2013-06-14 11:46:56 /