Witam Szanownych Państwa !
Na samym wstępie chcę uspokoić że jestem, żyję, mam się nieźle, strony nie porzuciłem ani nie zamierzam, po prostu ostatnio czas mi się rozszedł pomiędzy różne wyjazdy i inne projekty które pochłonęły mnie zbyt całkowicie. Ale już jest z górki, czasu będzie więcej.
Przepraszam najmocniej wszystkich czekających na włączenie stron, również tych co do mnie pisali w związku ze stroną - mam około dwustu maili dotyczących strony, postaram się coś z tym zrobić. Nie skasować :)
Piszę obecnie w sprawie bieżącej: z oglądu statystyk transferu na serwerze wygląda na to że nasze łącze już większość czasu pracuje praktycznie w nasyceniu, co podejrzewam że zapewne objawiło się poooooowoooooolnym działaniem. Na szczęście rozwiązanie jest proste: szybsze łącze. Hahaha. Wcale nie hahaha - już działa nam nowe łącze, mamy teraz 2Mbity. Mam nadzieję że jest jakaś widoczna różnica :) Szybsze łącze to niestety większe koszty, tutaj liczę na wsparcie użytkowników, nawet w tym celu założyliśmy stowarzyszenie żeby to zrobić "formalnie". Tak, mamy już stowarzyszenie od pewnego czasu ale nie miałem po prostu czasu na to żeby zacząć przyjmować członków. Brzmi głupio, nie ? Zaraz zaczynamy. Na serwerze będziemy też mieli serwisy rajdów 4x4 Domatora, który będzie brał udział w pokryciu części kosztów, ale za to skonsumuje część pasma.
Jeszcze trochę o technice: nowe łącze oznacza pewne komplikacje techniczne jak zmiana adresów, routera, lekka rekonfiguracja serwera, zmiana delegacji domeny w NASK-u, wygląda na to że niezbędne będzie również położenie serwera na jakiś czas w czasie ostatecznej rekonfiguracji. Mam oczywiście nadzieję że na jak najkrócej, ale przerwa w dostawie będzie. W sumie trochę mi szkoda go wyłączać bo aktualnie ma uptime 289 dni, ale zawody w uptime to jednak choroba.
Ponieważ w fazie podmiany adresów mogą być kłopoty nawet z działającym serwerem, to podaję adresy: stary 217.17.32.166, nowy 217.149.242.2 - obecnie obydwa działają, zmiany w dns już zrobione, rozpropagują się lada chwila, te dane to po to gdyby ktoś chciał dociekać w przypadku problemów. Wkrótce stary adres zostanie wyłączony, jeśli ktoś zrobił sobie optymalizację dns wpisując gdziekolwiek stary adres ip, to proszę o czujność.
Zdjęcia: tak, mamy zaległe zdjęcia. Będą, jeszcze odrobinę cierpliwości :)
Michał Konieczny / 2004-10-14 00:48:28 /
HUUUUURRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!
Zyjesz:)))
ale fajnie, ale fajnie, front, sie nie załamał,
3mamy fason!!
ale normalnie sie na duchu aż podniosłem:))))))
full selecta MKonieczna respekta!!!
no nie kto załozyl kojelny watek, trzeba to zgloscic do MK:) hahaha
witaj mistrzu, nareszcie:D
Hoover 3M / 2004-10-14 02:59:23 /
dobrze Cie tu znowu widziec :)
camaro / 2004-10-14 08:17:06 /
Witamy Panie Prezesie z powrotem!
Pozdrowienia
Yendrek / 2004-10-14 08:30:42 /
No, co za wspaniała nowina o poranku :)
gryziu liil (EM) / 2004-10-14 08:33:32 /
Pierwsze zaskoczenie z rana- zdjęcia w oka mgnieniu się pojawiły :D Kiedy zaczynamy się stowarzyszać? :)
Witamy !!!!
wprawdzie do końca nie wiem o czym do nas mówisz. ale 00:48 widać że tęskniłeś !
szafik / 2004-10-14 09:22:45 /
"teraz 2Mbity" i jest DUUUUUUUUUUUŻO lepiej :):)
bobik liil / 2004-10-14 09:35:23 /
:)
Jeśli będę mógł pomóc, to z przyjemnością :)
Strzała / 2004-10-14 10:34:54 /
Zacnie..
Trophy / 2004-10-14 11:39:45 /
konkrecik :)
:) witamy witamy hehehe
♠MAD♥DOG♠ / 2004-10-14 14:13:27 /
miło widzieć ponownie :)
uptime sie nie przejmuj, taka choroba adminów ;) hehe
pozdro
O, witamy nowego kolegę w klubie, tradycyjnie do przeczytania regulaminu zapraszamy, żeby nowych wątków nie zakładał, tudzież namawiamy, żeby stronkę o swoim samochodzie zrobił, bo w info o użytkowniku wprawdzie Caprik jest wpisany, ale linku nie ma - czyżby strona jeszcze nieaktywna? ;-D
Rafał L. / 2004-10-14 15:57:25 /
Wow! Michał - poproszę o informację na jakie konto można przesyłać wspomagacze!
rany co za ulga, jakos razniej sie zrobilo :)
jakby czlowiek do domu wrocil po podrozy czy cos...
Maciasek_3M / 2004-10-15 10:55:28 /
I wszystko działa, nawet stronka ruszyła,Pozdro
3M 3Ma z Tobą.
podaj nr konta i wysokość składki.
granadziarz_3M / 2004-10-15 23:12:41 /
no to super wiadomość, ruszamy pełną parą!
Daniel vel Treetop liil (EM) / 2004-10-16 14:30:45 /
no witam choc osobiście nie znam :) ale teraz stronka śmiga!
D.O.C. STRUŚ / 2004-10-16 18:10:11 /
yo
Michal FAZI / 2004-10-23 00:11:09 /
Niniejszym informuję że lada moment nastąpi wyłączenie naszego serwisu, niestety niezbędne do celów rekonfiguracji opisanej powyżej. Proszę nie regulować odbiorników, wznowienie nadawania jak najszybciej - realnie godzina-może-dwie, o ile nic katastrofalnego się nie wydarzy.
Michał Konieczny / 2004-11-22 14:35:56 /
na całaaaaa godzine???? :(
Michał, przeczytaj parę ostatnich wątków i "wyłącz" stronę przynajmiej na miesiąc. Może paru osobników spotka się w tym czasie na ubitej ziemi i tam załatwi swoje sprawy
Szajba / 2004-11-22 16:08:04 /
a co z opłatami za stronkę i członkowstwem??
papajPeCeKa / 2004-11-22 18:56:20 /
Rekonfiguracja zakończona - znów działamy bez zakłóceń.
Wyłączać serwera na miesiąc nie ma co, w zamian wyłączymy awanturników na tzw. amen - niestety jestem trochę nie na bieżąco, mam jakieś 10.000 zaległych postów do przeczytania, więc z miesiąc się zejdzie :) chyba że ktoś na szybko mailem prywatnie uświadomi mnie co i gdzie się dzieje, to posprzątamy.
Ze stowarzyszeniem ruszamy w tym tygodniu.
Michał Konieczny / 2004-11-22 19:46:29 /
proponuje zlikwidowac hoovera :)))) .... bo sprzedal capri :(((
chyba ze cos szybko zakupi to przebacze.
Jabol / 2004-11-22 22:03:11 /
:) Jabol ma racje! usunąć go a najlepiej odsunąć od władzy!
P.S. dobrze że wrociłeś sporo postow i zlotów czeka na aktualizacje, teraz znowu bedzie wialo swierzością
Hoover 3M / 2004-11-23 00:20:15 /
MK podawaj jakieś szczegóły stowarzyszania! Rzuć ochłapkiem informacji!
granadziarz_3M / 2004-11-23 18:11:00 /
Nie wiem czy zauważyliście, ale MK posprzątał forum. Dzięęękuuujeeemyyyyy!
Rafał L. / 2004-11-25 11:42:28 /
Dokładnie - wczoraj sam byłem świadkiem jak znikał post za postem. THX ;-)
Pozdrawlaju
No właśnie, wchodzę do wątku o kalendarzach, a tam czysto, posprzątane, posty poukładane i na temat, świecą sie od Pronto aż miło czytać :)
Ramboost / 2004-11-26 08:33:53 /
O, a ja się dziwiłem, dlaczego wątek o kalendarzach pokazał mi się w liście nowych wątków z ilością nowych odpowiedzi równą 0. Wszystko jasne. :)
Rafał L. / 2004-11-26 15:50:10 /
a ja bym zaczął czyszczenie od wywalenia kont uzytkownikom ktorzy sprzedaja papierowe samochody. albo jeszcze bezczelniej same papiery.
juz kiedys bylo pisane, zeby myslec co sie robi i takie rzeczy zalatwiac we wlasnym zakresie a nie przez ogloszenia na stronie... albo informowac o zaistnialej sytuacji ludzi ktorzy sa zainteresowani. tyle.
Jabol / 2004-11-26 16:59:37 /
widzę, że jabolek zamiast ciężko pracować na capri.pl ciągle siedzi
nieładnie
dagna / 2004-11-26 17:02:34 /
niech sie w końcu ludzie nauczą pisać złom z dokumentami :-) chociaż też jedzie na kilometr
MikeB4 / 2004-11-26 17:04:00 /
Jeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!
Stronka znowu żyje!!!!!!!!!
Buziaki dla Michała!!!
Wielkie dzięki.
Młody_wFe / 2004-12-02 20:25:33 /
Młody, aleś pojechał. Ja bym chcial zobaczyć, jak wy sobie chuopaki buziaka dajecie. :-)))))
Bartłomiej / 2004-12-03 08:59:39 /
hehehe
:* - Mlody
:/ -M.K
Wojdat / 2004-12-03 09:35:27 /
powiało świeżością!:))))
Gryzliny na +, i ikonka kalendarza na czasie:))))))
jeeeeeeeeeee
Hoover 3M / 2004-12-03 09:51:22 /
Poniosło mnie ;).
Młody_wFe / 2004-12-03 11:30:18 /
Witam.
Podepne się tutaj, bo mam problemo małe z działem ogłoszeń na stronie.
Otrzymuję ogłoszenia od innych użytkowników, ale nie moge sam nic wpisać:((
Nie mogę też wejśc na edycję swoich starych ogłoszeń - w ogóle nie widac opcji.
Nic nie moge też zrobić w dziale ogłoszeń na stronie - nie mam żadnych opcji ( zrzut ekranu poniżej)
Możecie mi cos poradzić? Może mam coś źle ustawione?
ale masz tam nawalone tych programików przy zegarku - nie masz jakiegoś firewalla albo czegoś co blokuje wyskakujące okienka ?
ponieważ ogłoszenia u nas na stronie nazwane są "ads" to mogą być błędnie blokowane przez jakieś programiki jako niechciane reklamy.
MikeB4 / 2005-05-26 12:24:40 /
Jezeli masz sp2 sprawdz jakies masz ustawienia : narzedzia->blokowanie wyskakujacych okienek ewentualnie zmien ustawienia "zapory" systemu
lub zainstaluj netscape'a
Lafi / 2005-05-26 12:51:42 /
to z pewnościa firewall, poprostu wyłącz na czas odwiedzania strony. Czyli zawsze?:))
Tylko czemu to działa tylko na ogłoszenia??????
???
Dalej nic nie rozumiem.....
A da radę przez łącze na górze strony (jest tam odnośnik do ogłoszeń)?
też nie...zrzut ekranu podawałem wcześniej...:((
No co jest do ciężkiej.....:((
Nikt mi nie poradzi????
a spróbuj zmienic przegladarke na firefoxa
Gurden / 2005-05-26 16:06:48 /
Palio tak jak mówią koledzy, spróbuj zmienić przeglądarke, polecam opere: http://www.mojaopera.idu.pl/download.html ściągnij ze strony opery, jest wersja darmowa... może to byc tez problem z firewallem, trzebaby sie pobawić w ustawieniach tego ustrojstwa...
Daniel vel Treetop liil (EM) / 2005-05-26 16:16:28 /
Dlatego tylko ogłoszenia, bo tylko ogloszenia maja taką formę, że mogą być traktowane jako spam, i automatycznie blokowane przez jakąś inteligętną inaczej zaporę systemu operacyjnego :) W M$ ponoć ta opcja to Addware (czy jakoś tak toto się zowie), i trzeba ją wyłączyć. To tyle z tego co gdzieś wczesniej przeczytałem na forum. Z praktyki Ci nie pomogę nestety bo znam się na tym jak świnia na gwiazdach, a mnie osobiscie ten problem do tej pory (odpukać) nie dotknął, więc nie mam opracowanych standartowych procedur :(
pozdro
liil
gryziu liil (EM) / 2005-05-26 16:23:02 /
Szlag mnie zaraz trafi...
Zainstalowałem Firefoxa - dup....!!
Zainstalowałem Operę - j/w.....
Ręce opadają...
Jeeeeeeeeeeeest:))
Dzięki Gryziu:)))
Taki fajny program.... Norton Antispam....Niech to gęś kopnie... a tyle zamieszania....:))))