logowanie | rejestracja
capri.pl » forum » gaźniki » Gaznik Weber silnik R4 do czego ta rurka?

Gaznik Weber silnik R4 do czego ta rurka?

W moim gazniczku od strony silnika jest taka fajna rureczka do podłączenia weża. NIe wiem tylko co dokładnie powinno być tam podłaczone :( Jest to chyba jedyne mocowanie cieńkiego przewodu od strony silnika. Na samym dole gażniczka. Jaki to dokładnie gaznik nie udało mi sie ustalić poniewaz napis weber jest z kazdej strony ale cyferek i innych znaczkow jak na lekarstwo. Silnik z 82r. Znalazłem na forum zdjęcie umieszczone przez AndrzejaKudowa (thx) na którym jest widoczna ta strona gaznika ( na oko taki sam)i ta nieszczesna rureczka. http://www.capri.pl/photo/1/7/410ff48b8c017.l.jpg

artoo (posiadacz wiedzy innej niż wszyscy) / 2004-09-22 11:22:08 /

Podciśnienie do aparatu zapłonowego.

gryziu liil (EM) Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2004-09-22 11:48:33 /

U mnie jak sie nie myle to jest chyba podcisnienie do gazu, a do aparatu zapłonowego idzie z kolektora ssacego. Ale jak nie masz gazu to napewno jest do aparatu zapłonowego.

AndrzejKudowa Dokładna lokalizacja na mapie / 2004-09-22 12:51:43 /

EEE.. moja culpa. Nie napisałem. Mam gaz. Dzieki za podpowiedzi :) Zaraz ide podłubac.

artoo (posiadacz wiedzy innej niż wszyscy) / 2004-09-22 13:01:34 /

Tylko nie idzie do miksera, ale do czegoś przy wężu od ssania do kolektora. Nie wiem co to jest jakiś zawór czy coś. Wąż z wodą i dwa wężyki z podciśnieniami, jeden do filtra a drugi do gaźnika.

AndrzejKudowa Dokładna lokalizacja na mapie / 2004-09-22 14:05:04 /

w kolektorze ssącym powinien być kruciec z zaworkiem i tam sie to zakłada...

D.O.C. STRUŚ / 2004-09-22 18:58:04 /

eee sory nie przeczytałemm dobrze pytania ....i teraz to nie jestem pewny ale do kolektore idzie serwo a od tej rurki to podciśnieniowy chyba.

D.O.C. STRUŚ / 2004-09-22 19:00:06 /