Drodzy użytkownicy serwisu capri.pl i MK. Ostatnio zalewają nas masy głupich pytań problemów na forum w ogóle nie związanymi z naszym serwisem. Podawać przykłądów nie będę chyba że ktoś poprosi to nie widze problema. Nie jestem moze najstarszym użytkownikiem i Capri nie posiadam :-( ale rok czasu już tu jakoś żyję i chyba moge sięwypowiedzieć. Po części denerwóje mnie to i niejednokrotnie wdawałem się w niepotrzebne dyskusje (ten typ tak ma) :-P, blokuje miejsce na ważniejsze i wiele ciekawsze rzeczy.
Mianowicie proponuję (choć nie ja to powymyśliwałem)
- okres przed pełną rejestracją - (np. 1 miesiąc)
- wprowadzenie moderatora/moderatorów którzy pilnowali by z gróbsza porządku i po pojawieniu się głupiego postu blokowali go aby dalej cholerstwo się nie rozwijał.
Na obecną chwilę jest to chyba na tyle. Jesli ktoś ma jakieś dodatkowe propozycje t z chęcią ich wysłuchamy. W końcu ta stronka jest zrobiona naprawdę profesionalnie i z wielkim polotem i rozmachem. Nie pozwólmy aby nasza "ostoja" zwana capri.pl i forum nie stało na równi z formum maluszków czy polonezów (nie obrażając to nikogo ;-) )
Mam nadzieję że potraktujecie to poważnie. Pamiętajcie - los capri (nie tylko samochodów) lezy w waszych rekach!!
Wszystko już było. Michał Konieczny rozumie istotę problemu i pracuje nad odpowiednimi mechanizmami --> wątek "Propozycje co do rozwoju strony".
JΒ / 2004-07-19 19:33:31 /
Nic dodać nic ująć.
Piotrek Ł....vel Kankkunen / 2004-07-19 19:47:23 /
no no piotrus..podciagamy sie w statystykach co? :-P
Zakrzak! / 2004-07-19 19:51:11 /
no to niepotrzebnie założyłes kolejny wątek na forum... to już było jakbym był moderatorem to bym go OD RAZU ZBLOKOWAŁ!!!!!! BUAHAHAHA A tak już przy okazji to ja zanim zalogowałem się i zacząłem cokolwiek pisać na capri.pl odwiedzałem tąstrone długo długo przedtem i chyba mi to pomogło w wyłapaniu klimatu .........nikt sie na mnie nie skarżył:)........ chyba dlatego uważam że ten pomysł z miesięcznym okresem wykluczającym możliwość wypowiadania się jest całkie spoko
Pozdrawiam CIAO
Krzysiek_Poznań / 2004-07-19 20:15:00 /
może nie czaję bazy ale na forum jest ośla łąka gdzie gada się o dupie maryny, a tematy które już pod nic nie da się podciągnąć są przenoszone do odrzutów i jednocześnie blokowane. Więc chyba wszystko jest ok, czyż nie?
szymal / 2004-07-19 21:51:30 /
moim zdaniem nawet miesiac kwarantanny nic tu nie pomoze jesli trafi sie jakis uparty gosc.
blokowanie postow to juz lepszy pomysl, albo likwidowanie konta delikwenta
Trzanek / 2004-07-19 22:30:21 /
a ja uwazam ze blokowanie i usuwanie postow powinno odbywac sie TYLKO I WYLACZNIE ZA SPRAWA MICHALA K.
a my poprostu powinnismy mu tylko dawac cynk ze cos jest nie tak.
a dlaczego ???
z prostej przyczyny
ZEBY SODOWA NIE UDERZYLA MODERATOROM DO GLOWY
POZDRAWIAM
♠MAD♥DOG♠ / 2004-07-20 10:53:12 /
Faktycznie, argument nie do podważenia...
Michał Konieczny ma za mało czasu żeby wszystkiego na bieżąco pilnować.
JΒ / 2004-07-20 12:05:55 /
Po pierwsze to chyba nie ten wątek ale to było juz wyzej...
Po drugie agresja rodzi agresje - jesli posty dotyczace Nexi i Matizów itp beda atakowane od razu ostrymi słowami to spowoduje to tylko reakcje lancuchową i kolejny post nawet bez sensu bo ten ktos i tak jest anonimowy wiec nic mu nie mozna zrobic i bedzie zakladal post jeden za drugim a dopoki bedzie ktos odpowiadal na te posty to bedzie zabawa. Jedynym rozwiazeniem jest poprostu nie odpowiadanie na te posty i powstrzymywanie sie od uwag!!! moze w koncu takie posty umra smiercia naturalna jesli nie bedzie nikt "dolewal oliwy do ognia" Pozdrawiam
ziutoon / 2004-07-20 12:27:08 /
Też tak myśle - posty umierają a jak MK wpadnie robić porządki to zostają ocenzurowane/wywalone na zawsze i po sprawie ;-)
MikeB4 / 2004-07-20 12:44:57 /
Jarek B!! Pieknie Ci to wyszlo "Michał Konieczny rozumie istotę problemu i pracuje nad odpowiednimi mechanizmami". Wypowiedz niczym jakiegos dzialacza partyjnego :D Bez urazy oczywiscie ;D
Bystry / 2005-05-27 18:47:19 /
Od dziś możesz mnie tytułować "towarzyszu sekretarzu" ;-)
JΒ / 2005-05-27 19:35:16 /
jestem w szanownym klubie od parudni i cieszesię że mam szanse na mały głos. uważam że szanowny kolega ZUTOON ma rację, a tak odemnie,jeśli delikwent bez urazy dla wszystkich będzie się wzdrygał zawsze morzna odciąć konto pozdrawiam .
Też już kiedyś o tym mówiłem, ignorować posty nie na temat !
A Ci co zaraz się udzielają, żeby zgadnić to chyba rzeczywiście żeby poprawić statystyki..bo po co innego...
Sowa {3M} / 2005-05-27 22:33:36 /
Eee tam, statystyki są tak wyśrubowane, że do czołówki się nie dopchasz :)
A odpowiedzi na posty typu "Przeniesienie napędu" czy "Wymiana silnika w Lublinie" (w Suwałkach taniej :D ) są bardzo spokojną i obracającą temat w żart reakcją bywalców forum na kretyńskie posty. Coraz częściej zamiast mięsa lecą dowcipy i jest to krok w dobrym kierunku.
Ramboost / 2005-05-30 08:52:22 /