Mam 2,0 R4 gażnik webera. Jak na benzynce wstawie mu porządnie to przy trzecim biegu zaczyna mi przerywać tak jakby nie dostawał paliwa, puszcze gaz na 3 sekundy i jest wszystko ok. W gaźniku wszystkie dysze rozmiarowo ok, pompka paliwa ok, filtry ok, nie dokońca jestem pewien poziomu pływaka. Może mi ktoś coś poradzić, bo już nie mam siły i nerwów.
AndrzejKudowa / 2004-06-01 00:30:59 /
Za malo paliwa doplywa do gaznika. Jak puszczasz gaz komora plywakowa zdazy sie z powrotem napelnic. Moze przewody gdzies przytkane albo zalamane. Jestes pewny, ze pompa paliwa daje odpowiednie cisnienie?
pmx (wiewior;) / 2004-06-01 01:32:04 /
ciśnienie to swoją drogą, ale chodzi o wydajność. Może jest za gruba podkładka pod pompą; może jest za krótki popychacz; może jest spiłowana krzywka na wałku pomocniczym? A może poszli do lasu.... :-)
granadziarz_3M / 2004-06-01 08:06:58 /
jeszcze jedno - Smok paliwa. Jeżeli uszczelniałeś coś silikonem przy zbiorniku (co mi się kiedyś inteligentnie udało zrobić) to możesz mieć zalepiony smok paliwa. Proponuję prosty test: zdejmij przewód doprowadzający paliwo do pompy, odkręć wlew paliwa, dmuchaj w przewód aż usłyszysz bulgotanie w zbiorniku. Załóż go i przejedź się . Jeżeli objawy niesprawności ustąpią to masz gotową odpowiedź. Proponuję wówczas wywalić sitko ze smoka, a przed pompą założyć sitkowy filterek do diesla (filtron: PP820 - kątowy, PP821 - prosty).
granadziarz_3M / 2004-06-01 08:13:57 /
Sprawdziłem jeszcze raz wszystko i okazało się , że poprzedni właściciel troche grzebał w gaźniku żeby mu mniej palił.
Znalazłem 4 dysze których rozmiar był inny niż piszą tutaj na forum. Zmieniłem na oryginał ustawiłem jeszcze raz mieszanke, ssanie, obroty i ... pięknie chodzi :)
AndrzejKudowa / 2004-06-04 23:37:20 /