Witam i pytam:) Z jakimi długościami pasków spotkaliście się w dohc 8V??? chodzi opasek krecacy tylko alternatorem(klima i wspoma poszły wek).wsadziłem juz piąty pasek i lipa,zaczynam się zastanawiać czy mozę jakieś koło jest nie oryginalne....
silnik to N9D (scorpio).
z tego co pamiętam to 1400 albo wtych okolicach, mam nawet taki pasek w piwnicy jak bys chcial conti lekko używany
mateush (proko) 3M / 2010-03-24 19:27:13 /
no bym był chetny ile trzeba wrzucic z przesyłką???
jak bedziesz na SO to stawiasz browary dwa
mateush (proko) 3M / 2010-03-24 21:11:32 /
:) ok,nie mam sprawy
na GG podesłałem dane
A jak klima i wspoma poszły weg, to został napinacz automatyczny? Czy może alternator z większym kółkiem jak w oryginalnym DOHCu bez wspomy, klimy i napinacza? Czy może napinacza nie ma i małe kółko? A może napinacz jest i duże kółko? Weź sie ogarnij, bo kombinacji długości paska moze byc kilkanaście... A miarke zwijaną nie problem chyba owinąć na kołach i kupić 10mm krotszy pasek zeby wystarczyło na automatyczny czy ręczny naciąg.
Mysza liil (EM) / 2010-03-24 22:09:30 /
wychodzi ze pasek proka bedzie ok.bo naprawde sporo mi brakowało przy oryginalnych paskach.najdłuższy do tego silnika to 1275,i tych kikukanstuy cm mi brakuje.alternator jest z małym kółkiem a napinacz jest ten typowy długi na zwykłej rolce(podobno sa też rolki wielorowkowe???).
Rolki wielorowkowe sa stosowane w aplikacjach gdzie pracują po wewnętrznej stronie paska. W DOHCach tak nigdy nie bylo.
Mysza liil (EM) / 2010-03-25 07:19:40 /