logowanie | rejestracja
capri.pl » forum » nadwozie » uszczelki szyb

uszczelki szyb

z czego mozna dopasowac uszczelki szyb przedniej i tylnej do dziobaka??
moze z mk2 albo 2??
bo chce robic nowy winyl a moje sa sparciale i jest dupa

darekg Dokładna lokalizacja na mapie / 2010-02-25 19:37:08 /

powstał kiedyś taki pomysł, aby wspólnie zamówić uszczelki nowe. Są ponoć firmy, które dorabiają wybrany profil, tylko kwestia jest taka, że aby to było opłacalne, dobrze byłoby się zebrać w kilka osób. Przy tej okazji proponowałem, aby ustalić najpopularniejszy profil na taunusowe uszczelki ze zwykłym klinem chromowanym. Jest to profil, który pasowałby do TC I, II i III.

Wtedy nie doszło to do skutku, bo inicjator akcji był zainteresowany tylko uszczelką na szeroką chromowaną listwę dziobakową. Ale może teraz?

Ja przerabiałem temat w zeszłym roku. Na nowe mnie nie stać, więc założyłem używane. Efekt spodziewany ... ciekło, cieknie.

amator liil (EM) Dokładna lokalizacja na mapie / 2010-02-25 20:19:57 /

dobry pomysł, ale nie sadzę, że do TC3 też by pasowało, szyby przecież są inne tzn. wyższe...

Kristoff Dokładna lokalizacja na mapie / 2010-02-25 22:42:01 /

tylna w Coupecie = przednia z Fiata Uno

Konar / 2010-02-25 22:46:11 /

A zbierające zew/wew szyb drzwiowych tc3 2d? ktoś wie, z czego, co i jak?

Szafa !G.O.P! Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2010-02-25 22:54:10 /

ojej ... Kristoff ... chodzi o uszczelki na metry. Potem dopiero je trzeba odpowiednio przyciąć do swojej wersji i skleić :) Normalka, że prawie każde TC ma prawie inne szyby.

amator liil (EM) Dokładna lokalizacja na mapie / 2010-02-26 04:58:02 /

zbierające można kupić nowe i nie są jakoś dramatycznie drogie.

amator liil (EM) Dokładna lokalizacja na mapie / 2010-02-26 04:59:39 /

Ja jestem jak najbardziej za. Tylko jak/gdzie to się klei żeby było dobrze ?

Zły wujek Dokładna lokalizacja na mapie / 2010-02-26 08:59:49 /

Parę lat temu dorabiałem uszczelki do dzioba w warszawie na mszczonowskiej, Kosztowało to jakoś normalnie, kazali tylko przywieźć szybę i kawałek starej uszczelki na profil i była dorabiana na wymiar. Uszczelka była tylko w wersji bez klina.

Trójkąt Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2010-02-26 13:02:47 /

Klin do dziobaka. Odgrzewam kotlet. Dzis na zlocie dowiedzialem sie ze do dziobaka pasuje klin od łady (trzeba tylko cos tam lekko podciać). Ktos moze przerabiał temat zamiennika? W koncu to tylko kawełek durnego plastiku na metry bieżące wiec musi byc opcja dopasowania, element tez nie jest jakos pod wzgledem technologicznym skomplikowany.

jacob81 Dokładna lokalizacja na mapie / 2014-07-13 22:48:11 /

Ostatnio wbijaliśmy ten klin do Borewicza - też trzeba tam przyciąć .... ale klin z Łady słabo się błyszczy -- rzeczywiście po całej długości trzeba ściąć zakładkę na której się trzyma klin w uszczelce bo jest za szeroki ....

MikeB4 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2014-07-14 07:18:59 /