logowanie | rejestracja
capri.pl » forum » www.capri.pl » Zloty i spotkania.....każdy na swoim temacie

Zloty i spotkania.....każdy na swoim temacie

Od dłuższego czasu obserwuję ten temat forum i zauważam że niektórzy klubowicze niepotrzebnie "zaśmiecają" część forum wrzucając coraz to nowe posty o swoich spotkaniach.
Przykłady-Red Car spot Janowiec 2004 ,3M sqad,i tak dalej.
Czy nie można by po prostu wpisywać o swoich zlotach w JEDNYM i tym samym poście-i tylko dopisywać informacje o nowych spotkaniach?
Zwróćcie uwagę jak robimy to na poście "Jelenia Góra,Szklarska Poręba,Kowary i okolice"
Nie piszemy za każdym razem nowego posta tylko DOPISUJEMY do istniejącego.
To tylko prośba/skromna uwaga
W sumie nie mielibyście żadnej różnicy, a przejżystość tej części forum byłaby większa.
Pozdrowienia z gór dla całej fordowskiej braci.

Piotrek Ł....vel Kankkunen Dokładna lokalizacja na mapie / 2004-05-18 18:16:11 /

hmm... pocoś jest chyba dział forum pod tytułem "zloty" ... pozatym jak sa ,ałe lokalne spodkanka to zazwyczaj sa kontynuowane w jednym poście ... ale jak jest jakaś większa biba to jak najbardzij zasługuje na oddzielny post !! balagan sie robi właśnie jak są w jednym pożcie info o zlotach !

spawn Dokładna lokalizacja na mapie / 2004-05-18 18:26:40 /

Bzdura.

Piotrek Ł....vel Kankkunen Dokładna lokalizacja na mapie / 2004-05-18 18:33:21 /

spawn...przeciez jak wchodzisz na strone...to masz nowe posty i pewnie sprawdzasz po kolei...wiec nic nie umknie nikomu...:)..a wiadomo gdzie co szukac....a jak masz np. z teamu X 25 zlotow ...a chcesz odnalesc info o 16 to musisz przekopac cale forum...:)

Zakrzak! Dokładna lokalizacja na mapie / 2004-05-18 18:36:49 /

chyba ze podasz w tytule date, wtedy problemu nie ma, z forum tez trzeba umieć kozystać.
jeden zlot/spotkanie = jeden wątek, tak było i będzie :)

cOke Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2004-05-18 18:41:10 /

Tylko że po dwóch czy trzech takich zlotach trzebabędzie czekać trochę zanim się załaduje to wszystko a jak jeszcze dojdą zdjęcia... co innego kiedy dwa zloty będą w tym samym czasie dopiero będzie chaos....

crapi Dokładna lokalizacja na mapie / 2004-05-18 18:42:11 /

nie nie czytam wszystkich bo niemam czasu ... niektórzy fury robia a nie przed kompem ślęczą ... :P ,pozatym napisałem przecie że kolalne spodkania są zazwyczaj w jednym wątku ,albo telefonicznie i sms-owo... a większe zloty nie i bardzo dobrze !!

spawn Dokładna lokalizacja na mapie / 2004-05-18 18:45:41 /

hehe..ja tam wole jezdzic...niz sleczec...:D..a poczytac czasem milo..:)

Zakrzak! Dokładna lokalizacja na mapie / 2004-05-18 18:48:06 /

Widzę że ciężko kogokolwiek przekonać.
Choćby nie wiem co napisać i tak wy macie rację i koniec.
A gdybyście tak przynajmniej wykorzystywali połowę z tego co może być zapisane w jednym temacie.
A tak mamy na forum pełno śmieci w postaci informacji o zlocie i kliku odpowiedziach typu "fajnie było"
Co do długości ładowania i "kilku zdjęć"- (których to za wiele nie ma ze zlotów pomimo tego co piszecie) to nie widzę problemu- niejeden temat z kilkunastoma zdjęciami "ładuje" się w kilka sekund....ale wy oczywiście nie możecie czekać!

Piotrek Ł....vel Kankkunen Dokładna lokalizacja na mapie / 2004-05-18 18:49:12 /

tak jak powiedzial cOke
1 zlot-jeden watek tak bylo jest i bedzie najczytelniej i najprosciej

jesli widzisz w nowych watkach zlot 3M to omijasz poprostu watek i krzywda Ci sie nie dzieje,

a ja np lubie poczytac co sie dzieje w Poznaniu Wawce itp

wniosek z tego taki ze niektorzy siedza w domach i nudza sie i NA SIŁE (panie żabka;) staraja sie zainteresowac inncyh tworzac nowe watki ze niby przejzystoc forum itp

Hoover 3M / 2004-05-18 18:57:13 /

le o co ci chodzi ?? masz mi zazłe ze mam takie a nie inne zdanie ?? daj spokuj co ?? zadaleś pytanie wic odpowiedziałem ... niepodoba mi sie ten pomysł i tyle , pozatym niepisz od razy WY bo ja i coke nir sesteśmy całą społecznościa na tym forum i jśli wikszości sie spodoba taki a nie inny pomysł to go zaakceptuje i bede sie stosował !

spawn Dokładna lokalizacja na mapie / 2004-05-18 18:57:41 /

Piotek spojz na to z 2 strony, to Ciebie jest ciezko przekonac, uparles sie i tak ma byc. Ja jednak mysle ze 1 zlot = 1 watek.

Michał (drzewiej to było Wydmikufel) Dokładna lokalizacja na mapie / 2004-05-18 19:28:15 /

Oczywiście że 1 zlot = 1 wątek. To właśnie wątki takie jak proponujesz ciągną się jak wenezuelska telenowela i robią bałagan. Dlaczego wszyscy mają myśleć tak jak Ty?

/ 2004-05-18 19:36:21 /

Panowie "Piotrek Ł....vel Kankkunen" ma racje ;)) a dlaczego? BO MA I JUŻ.. ;D
i tak nikt go nie przekona że może być inaczej wiec po co się rozpisywać..

dział ZLOTY jest po to żeby pisać o zlotach różnych w różnych wątkach a nie po to żeby był w nim tylko jeden wątek a w nim cały kocioł :)))

Trójkąt Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2004-05-18 20:19:14 /

ma troche racji że niektórzy zbyt intensywnie zakładają takie wątki :-)
ale cóż ja tam po prostu nie zaglądam najczesciej :-)

takie ze spotkania 2-3 aut to przesada ale jak są takie wieksze spotkania na kilka- kilkanaście aut to prosze bardzo :-)

MikeB4 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2004-05-18 20:40:42 /

A po co jest ten wątek założony??
ehh chłopaki:P
chyba zaraz założę swój wątek a po co??się pytać??
buahahahaha
jedno można kontynuować inne nie i tyle
Ten który pisze w jednym niech dalej pisze (i niech się czuje z tym świetnie)
ten który zakłada każdorazowo nowy wątek niech zakłada a co mi tam:)

A to była odpowiedź z cyklu nic nie w noszących
a i chciałbym się podpiąc:)
Czy na zlty lokalne można brać biqałe kubeczki do napojów?? Czy nie jest to sprzeczne z zasadami??:P

gilmor / 2004-05-18 21:00:06 /

po to żeby sie takie sytuacje nie powtarzały

kpij sobie ale jak wiesz że coś nie ma sensu moze ?

MikeB4 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2004-05-18 21:09:39 /

NIe kpię tylko w ten sposób stwierdzam,że się napiszecie i na wyzywacie zaraz a i tak każdy będzie robił po swojemu:)

gilmor / 2004-05-18 21:40:29 /

proste }: )

NARRA

Q_Back / 2004-05-18 22:02:32 /

bo to Polska właśnie, mieszkam w Polsce ..... no comment

MikeB4 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2004-05-18 22:04:56 /

nowe talenty raperskie nam sie ukazuja hehe pozdrawiam i terz jestem za tym 1watek 1zlot przejzyste proste i wygodne bo przeciez jak ktos chce obejzec np. fotki ze zlotu z wawki to niemusi ogladac z poznania nie ujmujac oczywiscie poznaniowi :)
pozdrawiam

Michal FAZI / 2004-05-18 23:17:34 /

jestem za tym że jeden zlot jedno spotkanie osobny wątek opisany z datą i np 3M lub Redcar itd

Tak robie do tej pory i tak będe robił, jeżeli jest to zrobione przejżyszcie to nie ma problemu i nie ma bałaganu z kilkoma zlotami w jednym wątku, a dział zloty i spotkania jak sama nazwa wskazjue jest po to by tak robić!

Wyobraźcie sobie sytuacje gdzie te kilka w miare zorganizowanych grup z różnych miast ma po jednym wątku na grupe.... dzial "zloty i spotkania" miał by w sumie do 7-8 postów!!! BEZ SENSU!!!

SKUN_3M Dokładna lokalizacja na mapie / 2004-05-18 23:23:08 /

mnie narazie pasuje tak jak jest, czyli kazdy zlot/spot ma swój osobny watek... w niczym to nie przeszkadza, w recz ułatwia, tak więc proponuje się tego trzymać. pozdrawiam.

Daniel vel Treetop liil (EM) Dokładna lokalizacja na mapie / 2004-05-19 00:23:58 /

oczywiście, że telenowele nie są dobre dla każdego i nie widzę u nas ich zwolenników ;)
Piotrek, pomimo swej kontrowersyjności, podsuwa jednak coś co jest bardzo charakterystyczne tylko dla działu ZLOTY i Spotkania:

MIEJSCE:.... DATA:.....

Oddzielny wątek dla oddzielnego zlotu, to już sobie każdy sam założy, ale może (MK?) usystematyzować j.w. miejsce na temat?
Bez wstawienie miejsca i terminu nie zostanie założony wątek ;)

Proste, przejrzyste, po staremu i łatwe do weryfikacji :)
pozdro

P.S. jakiekolwiek robienie zupy w kotle jednego wątku nie ma sensu, bo nikt będący w "nieswoich" okolicach nie będzie miał szansy na zajechanie na taki zlot

KAROL Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2004-05-19 08:32:03 /

a co powiecie o wariancie kilka wątków na jeden zlot !!!
bo o to Piotrkowi chodzi :-)

tj. że jest najpierw informacja
później lista planowanej obecnosci
a na końcu 3 wątek z relacją ?

MikeB4 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2004-05-19 11:30:42 /

mike...jak masz sie glupio nabijac to lepiej sie nie odzywaj....

Zakrzak! Dokładna lokalizacja na mapie / 2004-05-19 11:42:14 /

ze co ?
zobacz ostatni przykład ile było wątków w związku z JEDNYM ZLOTEM !!

MikeB4 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2004-05-19 11:47:01 /

robta co chceta......skoro miejsca na serwrze jest...to mi to w sumie obojetne...

Zakrzak! Dokładna lokalizacja na mapie / 2004-05-19 11:49:39 /

No więc proszę szanownego Państwa, oficjalna wykładnia: jeden wątek na jeden temat. Proszę nie ciągnąć pojedyńczych wątków w nieskończoność w wielu sprawach, ponieważ raz że wątki zaczną przypominać telenowele, a dwa że przeglądając dział forum po tytułach wątków nie da się nic znaleźć, bo zgodnie z tą koncepcją wystarczyłby jeden wątek na cały dział "zloty" ! Proszę jednak zadbać trochę o porządek - nadawać tytuły wątkom tak, żeby było wiadomo co jest w środku. Nie "Zlot !!!", tylko napisać co-gdzie-kiedy.
Nawet popularne doczepianie się do istniejących wątków w dziale technicznym w sprawie zbliżonej acz nie identycznej czasem przekracza granicę sensu. Nowy wątek to nie jest zła rzecz i nie ma czego się wystrzegać jak święconej wody, jedynie z sensem nadać tytuł !

Michał Konieczny Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2004-05-19 12:45:54 /

"Nowy wątek to nie jest zła rzecz i nie ma czego się wystrzegać"

Jasne, Ciebie nie opieprza ale innych ;)

Michał (drzewiej to było Wydmikufel) Dokładna lokalizacja na mapie / 2004-05-19 14:32:44 /

dlatego właśnie nasunął mi się pomysł "przymusu" wypełniania niemal gotowej ankiety <miejsce, data, coś jeszcze> przy zakładaniu wątku tematu zlotów :)
Ostatnio brak dobrej woli, albo zasypywanie przez nienawykłych do NASZYCH zwyczajów jest uciążliwe :(
pozdro

P.S. NASZYCH z dużej, bo nie wiadomo czyja ta strona będzie, przy tym tempie zarzucania nas "zwyczajami" śmietnikowego internetu.

KAROL Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2004-05-19 15:04:23 /

Cieszy mnie że z takiej dyskusji wynika jakie kto ma zdanie.
Ok. Jeśli tak chce większość to rzeczywiście nie ma sensu nic zmieniać.
Dobrze że padają takie propozycje jak wyżej.
W sumie można właśnie się zastanowić jak usystematyzować tą część forum.

Piotrek Ł....vel Kankkunen Dokładna lokalizacja na mapie / 2004-05-22 13:53:56 /

Piotrek! weź dział "zloty" jako jeden wątek taki jak proponowałeś a w środku tego "wątku" masz informacje nt. wszystkich spotkań i zlotów :D proste nie ?? :)

Trójkąt Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2004-05-22 17:55:05 /

...tak sobie mysle ze fajnie by bylo0...o ile to technicznie mozliwe...zeby kazdy klub,sklad,stowarzyszenia..itp regionalne mialo swoj jakby dzial..a w nim wpisuje swe posty o nowych zlotach imprezach itp itd...wtedy ktos wchodzi na forum i wybiera np. 3M sklad wchodzi do srodka..i tam juz ma wszystko co by tylko chcial znalesc o tym klubie...?
co wy na to?

Zakrzak! Dokładna lokalizacja na mapie / 2004-05-22 18:57:30 /

tylko jak to zrealizowac ?

MikeB4 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2004-05-22 23:32:23 /

najbardziej sie uciesza modemowcy , wchodza szybko aby zobaczyc termin i miejsce kolejnego zlotu a tu dupa ładuje sie i ładuje i już rachunek pochłania kase która miała iść na paliwo.Tak to jest bardzo mądre rozwiązanie!!!
pozdro

Pająk Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2004-05-23 00:00:25 /