Stronka fajna, przebogata merytorycznie, za co chwała adminowi i całej reszcie.
Wydaję mi się jednak że jest trochę mało przejrzysta. Na miejscu MK pomyślałbym o przerzuceniu się na phpBB. Naprawdę fajna rzecz. Dla tych co nie wiedzą to jest to darmowy engine forumowy. Wiele znanych stron go używa. Ogólnie rzecz biorąc: treść super, gorzej z formą. Oby tak dalej.
viper_one / 2004-05-14 18:39:48 /
1. Zartujesz sobie ? To fourm i cala strona jest 100x lepsza od php. Jako ze goscisz tu od calych 4 dni wybaczam Ci to przeoczenie. Pobedziesz, docenisz.
2. Po co zakladac osobny watek skoro juz jest jeden nt ?
3. Przygotuj sie na "odzew"
Michał (drzewiej to było Wydmikufel) / 2004-05-14 18:45:13 /
a ja uwazam ze nie warto juz rozwijac tego watku ;)
♠MAD♥DOG♠ / 2004-05-14 18:54:57 /
Wydmikufel, to Twoja opinia. Wiem, że większość ją tu podziela, ale mimo to nie jest to prawda absolutna. Ja na przykład podzielam opinię założyciela wątku. Myślę, że choć pozostaję w mniejszości, która jak wiadomo nie ma nic do gadania, nie jest to mniejszość jednoosobowa.
JΒ / 2004-05-14 18:59:06 /
no i sie zaczyna hehe
♠MAD♥DOG♠ / 2004-05-14 19:06:01 /
Butem go.....
Albi_Poznan / 2004-05-14 19:22:21 /
Żywcem mnie nie weźmiecie!
JΒ / 2004-05-14 19:23:44 /
na bambusie go posadzić:) buahahahahaha:P
gilmor / 2004-05-14 19:39:33 /
na pal..!!!!...:D...buhahahhahahahaha...:)
Zakrzak! / 2004-05-14 19:59:44 /
Zgoda mało przejrzysta ale tylko dla tych co są tutaj od 3 dni dla tych co są od 3 lat jakoś jest przejrzysta i tej wersji będę się trzymał ;-)))Może strona o Viperach jest lepsza ale w końcu Capri to nie Viper.
bogdanw / 2004-05-14 20:06:02 /
zgadzam sie i popieram przedmowce...jak najbardziej....
p.s. bogdanw...ale ty jestes tu zalogowany nie cale 2 lata...?..:P..a nie 3..:D
Zakrzak! / 2004-05-14 20:15:23 /
zakrzak, wez wyluzuj. Chcesz sie czepiac? zalogowany jest 10 minut bo predzej kawe sobie robił.
Do zalozyciela watku
No i co z tego ze wiele stron uzywa phpbb. Ta strona ma byc inna niz wszystkie, tak jak capri jest samochodem innym niz wszystkie...
Pozatym juz ktos chcial cos kiedys zmieniac:
http://www.capri.pl/services/forum-thread.php?id=40422e86a1a21
Moze 3 lata nie jestem zarejestrowany, ale mnie sie podoba forma taka jaka jest.
Jeszcze jedno, mamy tu watek cos w stylu: 'propozycje co do rozwoju strony' - tam powinienes przedstawic swoja opinie lub wysunac propozycje, linki nie rzucam, skorzystaj z wyszukiwarki, moze sie czegos nauczysz w zwiedzaniu i stronka stanie sie bardziej przejrzysta.
Mysza liil (EM) / 2004-05-14 20:24:49 /
coke...ty zawsze wszystko na serio bierzesz?..:)...nie widzisz ze to zart zeby wlasnie wyluzowac...bo takie watki to typowe iskierki do pozaru...a to juz znamy...
pozdro.....pifko for..@ll !!!!!!
Zakrzak! / 2004-05-14 20:33:10 /
Stronę tą pamiętam od zawsze w takiej formie czyli od pamiętnego artukułu w AŚ (Capri vs Manta)kiedy to dowiedziałem sie o istnieniu tej strony oraz niedlugo po tym o wygladzie:)
Ta strona jest jak dom rodzinny od zawsze taki sam ,miły i przytulny ale za każdym razem gdy do niego wchodzisz czujesz lekki dreszczyk podniecenia:P
gilmor / 2004-05-14 21:16:58 /
W domu od czasu do czasu robi się przemeblowanie, malowanie, tapetowanie...
JΒ / 2004-05-14 21:51:44 /
do tych co im sie nie podoba - chcecie pomoc? mysle ze Michal chetnie przyjmie pomoc kogos kto sie zna (a nie tylko sugestie)i chce pomoc.
poza tym mi sie podoba - nawet jakby bylo nieformatowanym tekstem napisane i tak bym slowa nie powiedzial.
a i jeszcze jedno: ciekawe gdzie bedziecie porady szukac po zakupie fordzika :))chyba ze juz macie tak porobione fury ze nie macie sie czego czepiac :)
Jabol / 2004-05-14 22:07:02 /
zakrzak być zarejestrowanym od kiedyś tam a bywać od 3 lat na stronce to inne pojęcia - pozatym nie wiem czy pamietasz, ale forum kilka lat wstecz nie było jeszcze ;-)
MikeB4 / 2004-05-14 23:55:03 /
Zamiast gadać po próżnicy można by samemu coś zrobić, nie wydaje mi się aby MK na nadmiar czasu nażekał.
dlaczego zawsze tak jest że to nowoprzybyłe osoby najbardziej się wymądrzają i krytykują??
.:1379:. / 2004-05-15 00:36:01 /
"Panu już podziekujemy...."
Trophy / 2004-05-15 00:56:27 /
1379: może dlatego, żeby się wyróżnić? Są 3 rodzaje takich osób: jedni witają się WITAM! WŁAŚNIE KUPIŁEM CAPRI, inni CO SĄDZICIE O MOJEJ HONDZIE? a jeszcze inni CZY NIE SĄDZICIE ŻE MOŻNA BYŁOBY WPROWADZIĆ NA STRONKĘ TROCHĘ KOLORÓW? I DODAĆ DZIAŁ TJUNING NA STRONĘ GŁÓWNĄ? Ale i tak większość z nich się naprawia i już nie popełnia błędów. Założe się, że nie przeczytał drogi kolega regulaminu do końca, bo tak się zachwycił Capricą,którą zobaczył, że zechciał od razu się wszystkiego dowiedzieć. Można powiedzieć że stanę w obronie uciśnionego :) Pozdro.
proby przemeblowania juz byly i skonczyly sie ledwo zauwazalna kosmetyka
najwieksza zmiana to odejscie od listy dyskusyjnej na rzecz forum, co wg mnie mialo swoje wady i zalety
do nowego, milo ze chciales zablysnac i moze pomoc ale zadnej rewolucji tu nikt nie zrobi, ta strona jest taka jaka ja MK widzi i to sie nam podoba
camaro / 2004-05-15 09:23:54 /
Jarek no przecież zmienia się tapeta(obrazek)a co strony CI po żółkły??;P
A swoją drogą kiedyś były listy dyskusyjne i było ciekawie ale teraz jest chyba dostępniej...a co świadczy o tym,że strona się zmienia cały czas...własnie te małe drobiazgi...i np. spójrzcie na długość strony głównej(kiedyś się mieściła na jednym ekranie a teraz jak zaczynam przewijac w dół to jak dojdę do końca to zapomnę po co to robiłem i jest fajnie)a strona ta nie jest o barbi,plastiku tylko o klasycznej formie samochodu za którą to formą wszyscy bardzo mocno przepadamy i ta strona do tego nawiązuje...urzekająca prostota i przejrzystośc a zarazem moc informacji na kazdy temat to je właśnie to:)
Na cześć założyciela Hip,hip hurra:P
A swoją drogą to powinien być jakiś chętny ,który by oczyszczał wątki z niepotrzebnych rzeczy od czasu do czasu(coś w stylu niechc się wygadają a jak przycichnie sprawa to i tak niepotrzebne gadanie się wywali) oraz niektóre posty powinny być kasowane bo są niepotrzebne...
ktoś już kiedyś napisał,że:
W zapytaniu np."Jak mam podłączyć alernator?"
Na 100 odpowiedzi:
2 będą na temat i rzeczowo
50 to będzie odpowiedź "dobrze"+ napomknięcie,że jest coś takiego jak garaż
30 odpowiedzi to kłucenie sie "A czy napewno tam jest czerwony kabelek a może pomarańczowy,a jak zakładam kabel to czy mam poślinić palce,żeby wiedzieć czy dobrze konatktuje...itd oraz ja mam alternator od kosimazaki i was j****"
10 to "podpinanie się" niezawsze w dobrym watku
8 to opowieści z mchu i paproci "Jak to mi alternator wypadł ale nadal łądował:P"
W ten sposób tworzymy bójną historię naszej strony ,w której panuje demokracja
może za dziesiąt lat ktoś napisze pracę doktorską "Kształtowanie się społeczności capri.pl w okresie 2001 do 2091:)"
Pozdro niech moc będzie z wami:)oraz dobry nastrój
gilmor / 2004-05-15 10:40:12 /
i wszystko zostało powiedziane .
granadziarz_3M / 2004-05-15 11:14:05 /
no wlasnie gilmor....wiec skoro tak twierdzisz( a zgadzam sie z tym)..nie ma sensu nic kasowac bo to wszystko tworzy jakas historie o nas ...naszych problemach...i naszym zyciu....ma to swoj urok nie powiem....codzien jak tu zagladam to zawsze z ciekawoscia co noewgo dzis napisaliscie...i cieszy mnie to ze sie cos dzieje:P
pozdro
Zakrzak! / 2004-05-15 11:45:35 /
W sumie macie rację a ja napisałem to trochę nie tak bo chodziło mi o utrzymanie wątku w zapytaniu ,żeby później nieczytać w wątku o silniku np.w jakich latach produkowano Ładę;P
Ale z Drugiej strony to jest piękna tradycja którą każdy kultywuje jak tylko,może...a najmłodsi żeby podkreślić swoją obecność czynnośc ta wykonują mocno eksponując swoją osobę:)
hehehe
Może jak za parę lat wprowadzą w normalnych cenach zapisywalne nośniki danych o pojemności 60GB to sobie nagram całą ta stronę i gdzieś schowam a później gdy mój syn będzie się zachwycał nowym hybrydowym brzęczydełkiem palnę go w czoło i dam krążek do przestudiowania oczywiście sam będę z zapartym tchem czytał i komentował:P to wszystko ....
ale jak tak dalej pójdzie to za parę lat servis ten stanie się oficjalnym servicem internetowym YoungTimerów Forda :P
i wtedy obyśmy niemusieli siadać do kompa w krawacie i ze słownikiem w jednej a w drugiej ręcę regulaminem...bo czym byśmy wtedy pisali nasze wzniosłem przemyślenia...:P
gilmor / 2004-05-15 12:09:59 /
a wracajac do głownego watku....to moja OCENA strony jest na 5+..:P...!!!
Zakrzak! / 2004-05-15 12:21:20 /
a moja z 6-cio stopniowej skali ma 6pkt+22%(vat)+65%(akcyzy) bo ....patrz wyżej...i ch**:P
gilmor / 2004-05-15 12:23:22 /
ja przyjalem 4 stopniowa skale...:P
Zakrzak! / 2004-05-15 12:37:48 /
a ja jestem jak większość w większości :) czyli żadnych zmian.
Daniel vel Treetop liil (EM) / 2004-05-15 12:58:29 /
Strona radykalnie kształtu nie zmieni, nie ma obawy :) Mimo to nie wykluczam poprawek mających na celu usprawnienia. Mniejszość decydować raczej nie będzie (chyba że ja jestem w mniejszości, hihi) - ale to nie jest tak że mniejszość głosu nie ma, jeśli tylko ma coś do powiedzenia to zostanie uważnie wysłuchana. Prosiłbym jednak o uwagi w trochę bardziej merytorycznym kształcie niż te dotychczasowe, typu "gorzej z formą". Jak powinna wyglądać ta forma ? Były głosy o kłopotach z nawigacją - proszę wskazać czego brakuje lub jest nie tak. Wysilcie się nieco bardziej niż tylko "nie podoba mi się".
Michał Konieczny / 2004-05-17 11:14:50 /
popieram popierającego :)
Cytat:
"W domu od czasu do czasu robi się przemeblowanie, malowanie, tapetowanie... "
Ale ty mówisz o przebudowie.
A jeśli komuś forma strony nie odpowiada to może sobie założyć własną...
Poza tym, zawsze z ciekawością czytam dodatki do postów typu "Kiedy ukończono produkcję Łady" pod warunkiem, że są prawdziwe (ukłon w stronę krk4m - naprawdę z wielką przyjemnością czytam jego posty; obojętnie, o jaki samochód chodzi). Nie można zamykać sie tylko w boksie z tabliczką "Ford" nad wejściem. Jest to forum o Capri, ale nie zaszkodzi łyknąć nieco wiadomości z innego tematu. Dzieki temu odróżniam Forda Vectrę od Opla Granady ;-)
Ramboost / 2004-05-17 11:16:57 /
jeśli coś się komuś nie podoba, nich uściśli co kąkretnie, wtedy łatwiej jest coś zminić, kidyś koleś któremu za free zrobiłem z bratem stronke pubu stwierdził że jest nie bardzo, a była naprawde niezła zwykła pijalnia pifka wyglądała jak dobry klub z ogrodem, na pytanie co z nią nie tak, odpowiedział: "a bo tak szybko ją się przegląda" - :-), niektóre krytyki są bardzo podobne
Rydzu liil / 2004-05-17 11:47:23 /