logowanie | rejestracja
capri.pl » forum » hamulce » Pomysłowe wietrzenie hebli , czy to działa....

Pomysłowe wietrzenie hebli , czy to działa....

Taka strona mi się wyświetliła

https://st-trackparts.com/products/rear-brake-cooling-kit-f8x-m2-m3-m4?fbclid=IwT01FWAUP9_BwZG9mBWV4dG4DYWVtAjEwAHNydGMGYXBwX2lkDDM1MDY4NTUzMTcyOAABHpCuv7kndyrvv_G5QpRgYXKAxDk3WjfuI9xaYLONKO5MOoIeYc65fNoKR2kj_aem_RUe7XLcewezJpvZqkIAj6Q

Mają tam do bmw , ale to się da przerobić nawiewy na oś przednią i tylnią , pod półosie tylne i coś na przód , zerknijcie ciekawy patent.
Ja sam rok temu wpadłem na podobny pomysł w trabancie na przednie hamulce tarczowe , ale czy to faktycznie działa ..., wygladało fajnie z nawiewem i power rura na heble :)

Tweed / 2026-09-11 09:31:19 /

Przegrzewają Ci się hamulce?

Konar / 2026-09-11 09:56:12 /

W trabancie. Wszechświat nie jest na to gotowy...

Piotrek Ł....vel Kankkunen Dokładna lokalizacja na mapie / 2026-09-11 10:21:54 /

Sporo ludzików na tej stronce było wtedy dopiero w planie pięcio- albo i dziesięcioletnim, ale Ty akurat powinieneś pamiętać człowieczka nazwiskiem Andrzej Godula - parę lat starszy ode mnie inżynier spod Wawelu. Jeszcze przed stanem wojennym startował w rajdach Trabantem (dwutaktem, bo innych wtedy nie było) i w każdej okręgówce był na pudle. Gdzieś od 1983 zagonił ów cud techniki DDR do wyścigowych Mistrzostw Polski - zarówno w górach jak i po płaskim. I regularnie objeżdżał wcale niekiepską koalicję fabrycznych 126p, robiąc trzykrotnie Mistrza Polski w klasie 700cc. Potem dorzucił do tego jeszcze 15 kolejnych szarf w generalce , zrobionych na Formułach, ale Trabi stał na honorowym miejscu w (niemałym) garażu jego firmy tuningowej jeszcze na początku XXI wieku.
Pozdreaux.

KRK 4m Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2026-09-11 10:57:07 /

Nic sie nie przegrzewa , wrzuciłem jako ciekawostke.
A trabant "cut" techniki jak się paczy XD

Tweed / 2026-09-11 11:43:26 /