Witam!!!
Mam problem, po ostatnich klopotach na szczescie zostaly tylko wspomnienia :) ale pojawil sie nowy :(
Jadac sobie spokojnie po mokrym asfalcie (w deszczu) ni z tad ni z owad zauwazylem kleby pary wydobywajace sie z dolnych nawiewow. Skad tam woda?
Czy, a jezeli sa to gdzie otwory konstrukcyjne/techniczne ktorymi moglaby sie dostac wilgoc, a ja mam je niezaslepione?
A moze to cos innego?
Dodam tylko ze robilem ostatnio uklad chlodzenia, problemow nie bylo.
A jeszcze jedno w kazdym z pozycji nawiewu dostaje sie para do srodka.
Po 20 minutach jazdy mam w srodku zaparowane szyby jakbym jechal conajmniej z 6 nimfomankami :)
A jezdze niestety sam :(
Dzieki za sugestie.
Pozdrawiam Bombi
miałem walniętą nagrzewniczke - tj. ciekło z niej i wdmuchiwało mi płyn chłodniczy na przednią szybe - a jak jest pokryta takim płynem to jest taka tłusta i strasznie szybko paruje ..... niestety podejrzewam że u ciebie to samo - jak rozbierzesz te pudło z nagrzewnicą to zobacz czy dno jest oblepione jakimiś śmieciami - u mnie sie poprzyklejały - ale aż tak żeby było widać pare z nawiewów to nie miałem - może cieknie Ci poszybiem na nagrzewniczke woda ??
MikeB4 / 2004-01-04 21:06:25 /
Witam!!!
Plyn to nie jest.
Kiedys, kiedys strzelil mi korek w paszcze wraz z 1,5 litra plynu, tego smaku, zapachu sie nie zapomina ;)
Poznalbym, zreszta jest to czysta para, a w chlodnicy plyn.
Dlatego to raczej nie nagrzewnica.
Ale pedze do garazu poszukac tych odplywow, o ktorych czytalem we wczesniejszych watkach tego typu.
Jezeli ktos moze mi podac miejsca przez ktore moze cieknac rowniez do bagaznika to bede wdzieczny.
Pozdrawiam Bombi
bombi zazwyczaj cieknie uszczelką tylnej szyby - i to zarówno potrafi górą jak i dołem (czesciej) - trza by ją troche podkleić silikonem - lub uszczelką pod klapą jak sie podwija czy coś składanie uszczelki powinno być na tylnym pasie żeby sie nie lało :-)
u mnie ten płyn parował na szybe i tworzył takie tłuste cuś co niesamowicie szybko pokrywało sie parą z wody wiec może ?
MikeB4 / 2004-01-04 22:11:56 /
Witam!!!
Wlasnie sprawdzilem paluchima i jedyny tluszcz jaki mam teraz na przedniej szybie, to wlasnie z paluchow :)
A tak wlasciwie to jak sie dostac do tej nagrzewnicy? Pytanie dotyczy Mk III.
Moze to nie laczy sie z rozebraniem calego pojazdu i zdarze to zrobic w czasie przerwy na zarcie w robocie :)
Pozdrawiam Bombi
a nie bylo przypadkiem tak, ze wjechales w kaluze, zrobila sie dookola chmura pary, wentylator to wciagnal i polecialo z nawiewow?
(napisales ze bylo mokro)
dziwi mnie po prostu ze to leci z nawiewow
a moze masz zatkany odplyw z kratek pod szyba, taka szeroka guma w grodzi za silnikiem, wtedy moze sie tam zbierac woda i wlewac do nagrzewnicy przez wentylator
poza tym woda moze sie dostawac przez wycieraczki, uszczelke szyby, skrzynke bezpiecznikow i wiazke przewodow itp
otwory technologiczne sa w podlodze ale one nie moga miec nic do pary, najwyzej mialbys mokry dywan
camaro / 2004-01-05 08:19:09 /