logowanie | rejestracja
capri.pl » forum » off-topic » Co oni robią z tym gaźnikiem ???

Co oni robią z tym gaźnikiem ???

Hej , skacze sobie dla zbierania wiedzy po klimatach holley i usa i wpadłem na taki patent ...

https://www.facebook.com/share/v/17aTBY1kjb/

Dlaczego oni frezarką ścinają komin gaźnika i robią potem , polerki głebokie kanałów ?
Co to daje takie "zniszczenie" gaźnika ?

Tweed / 2025-09-13 21:42:01 /

Pozbawiają go ssania tym samym czyniąc z niego urządzenie torowe. Odpalasz i walczysz o rozgrzanie silnika. A jak już rozgrzejesz to ma większą zdolność zasysania powietrza, mniejsze ograniczenie przepływu.
Zapomnij o tym co widziałeś, do niczego Ci to nie potrzebne.

granadziarz_3M Dokładna lokalizacja na mapie / 2025-09-13 22:30:27 /

Czekaj czekaj, Tweed, to jest właśnie to czego szukasz, potrzebujesz tego i musisz to mieć. Nikt inny tego nie będzie miał, tylko Ty. Silnik rozgrzejesz farelką, to nie problem a fame będzie jak z Kielc na Miedziankę. 2,8 z takim gaźnikiem przebije sufit, sufit sąsiada i wyląduje na strychu a wszystkie puchary będą spływały do paczkomatu jeszcze przed zawodami. Nie kłamię, tak będzie :)

zapek??? !G.O.P! Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2025-09-14 10:21:55 /

Moim zdaniem brakuje tam turbinki Kowalskiego.

m.kozlowski Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2025-09-14 10:24:14 /

Ale dzięki jednemu poważnemu , merytorycznie już zostałem doedukowany , dzięki Jarek :)
Co w tym złego że czasem ktoś chce mieć coś rzadkiego lub to staje się rzadkie bo ktoś użył tego słowa, a inni to powtórzyli...
Zapek a analogicznie jak masz dziewczyne czy żone to chcesz żeby była powszechna taka jak maja wszyscy ,czy chcesz i szukasz takiej Twojej tylko unikatowej jedynej w swoim rodzaju...
Sky is the limit...

Tweed / 2025-09-14 11:22:21 /

Z tą dziewczyną, to zależy na jak długo jej szukasz ;)

zapek??? !G.O.P! Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2025-09-14 11:46:11 /

Ha , ha , ha :)

alwax Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2025-09-14 12:18:18 /

Różne są upodobania - przypomniał mi się dowcip o dwóch wędkarzach. Dawno się nie widzieli, ale mieli wspólnych znajomych. I leci taki dialog:
- Podobno się ohajtałeś
- Ano tak
- Nie gniewaj się, ale ktoś mówił że ta twoja sporo starsza od ciebie
- Prawda
- I ogólnie nieciekawa, podobno ma jedną nogę krótszą
- Ano ma
- To po coś się z nią żenił?
- Żebyś ty wiedział jakie ona ma robaki !!!

Pozdreaux

KRK 4m Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2025-09-14 12:37:48 /

Ja pier.... KRK .

alwax Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2025-09-14 13:24:16 /