Potrzebuje pomocy jak to autoi wyglądało w rzeczywistosci ,czy tabliczka znamionowa powie mi jakie byłly lampy zdrzaki wnetrze -tzn,deska zegary itd .pozatym mam z zestawie reperaturki tylnego blotnika alr "krótki"i nie wiem jak szedł ten garb dalej który idzie przez całe auto.Mój musiałbyc uderzony w tył i wyrzeźbiony po swojemu.
chętnie obejżał bym takie w oryginale,(miałem okazje w Wasilkowie ale wtedy jeszcze nie miałem capri)
Leszekmaq / 2025-09-05 16:54:17 /
Olsztyn okolice 722 007 310
Leszekmaq / 2025-09-05 16:56:28 /
Zdjęcia ? Lub zgaduje ze tego w rudym podkładzie co na olx się bujał ze 2 lata ? Za 6 tyś lub czasem wyżej ?
Tweed / 2025-09-05 17:14:30 /
pokaż jakieś zdjęcia samochodu, ale po zapytaniu wnioskuję że jest grubo :)
camaro
/ 2025-09-05 17:15:36 /
drugi Tweed...
trza czytać 3 razy by zrozumieć o co kaman.
wąski77
/ 2025-09-05 17:19:44 /
jakby do zapytania dołączyć:
- zdjęcie całości,
- zdjęcie tabliczki znamionowej,
- zdjęcie tabliczki wyposażeniowej ( lakierowana w kolor po lewej stronie wzmocnienia czołowego ) jeżeli jest,
to mogłoby jednak ułatwić sprawę...
wąski77
/ 2025-09-05 17:22:44 /
a samemu tez można...
https://www.capri.pl/garage/id-plates
https://www.fordopedia.org/body-plates/static
wąski77
/ 2025-09-05 17:23:57 /
Wąski, jak widzisz Tweed się od razu odezwał, nie wiem czy będzie potrafił rozszyfrować wyposażenie Capri Mk1, ale bliźniaczy sposób zadawania pytań rozszyfrował bez problemu ;)
camaro
/ 2025-09-05 17:26:09 /
:))
wąski77
/ 2025-09-05 17:28:30 /
Odszyfrowywać tabliczkę można, ale najlepiej zacząć od stwierdzenia czy ona jest z tego samochodu, jeśli jest w PL ponad ćwierć wieku, to jego numery mogą być różne :)
camaro
/ 2025-09-05 17:28:41 /
Jak to mówią, numer - rzecz nabita.
m.kozlowski
/ 2025-09-05 18:16:36 /
Pokaż zdjęcia :)
konrad.s
/ 2025-09-05 19:25:16 /
Taką radę bym miał jeszcze: na górze strony w menu znajdziesz zakładkę Samochody, dalej Capri MK I. Przejrzyj kilka stron, polecam ładne oryginalne egzemplarze.
MK Ja, na przykład: https://www.capri.pl/car/374
MK In, na przykład: https://www.capri.pl/car/1118
Zakładka foldery w Bibliotece (menu strony): https://www.capri.pl/library/folders/capri
Da Ci to wyobrażenie jak ten samochód powinien wyglądać, wydaje mi się nawet że więcej będzie z tego pożytku niż anonsu z lokalizacją i numerem telefonu ;).
Pozdrawiam i powodzenia!
konrad.s
/ 2025-09-05 19:44:55 /
MK Ia i MK Ib oczywiście.
konrad.s
/ 2025-09-05 19:46:03 /
Koledzy , Leszek doznał szoku, jak Capri może być pięknym samochodem. Vin vinem ale wszystkiego się chyba nie da idealnie odczytać na stronie. Leszku zrób zdjęcia tabliczek , miło się czyta komentarze kolegów , którzy "zjedli" zęby na Capri. Czasami przy ich pomocy można dużo więcej się dowiedzieć o samochodzie.
Poznałem Leszka , kolega jest zakręcony , nie , nie ma ADHD jak nasz Tweed , ma inną wadę , zanim skończy jedną myśl w głowie ma kolejne trzy , stąd bierze się jego bałagan w wypowiedziach. Proszę więc o więcej wyrozumiałości i cierpliwości w konwersacji z Leszkiem.
Z drugiej strony , szanować mi tu kolegę , bo to chłop z Mazur. 👍🔥👍
🐌🐌🐌
Ślimak / 2025-09-05 20:02:27 /
A też jezdzi na wstecznym?
wąski77
/ 2025-09-05 20:24:45 /
Ślimak, nasze forum ma to do siebie, że przed naciśnięciem "wyślij" można przeczytać swoje dzieło. A jak kolega przeczyta to na głos, to zrozumie co popełnił... Poleć gorąco koledze tę formę tworzenia wypowiedzi.
granadziarz_3M / 2025-09-05 20:39:06 /
Nikt nie jest idealny , z drugiej strony całe życie się uczymy a i tak umieramy głupimi.
Wąski , nie nie ma takiego drugiego jeżdżącego na wstecznym by puchar z nr.1 potrafił zgarnąć. 😘😘😘
Ślimak / 2025-09-05 21:03:30 /
Witam ponownie Panowie i Panie,dziękuję za ciepłe słowa na przywitanie
Ale przejdźmy do poważniejszych spraw niż tworzenie zdań
Jak pisałem kupilem 1 tak ta brązową z OLX
Niezły z niej ulep,ale nie takie kwiatki się robiło
Tylko potrzebuje wiedzy,i trochę części
Obejrzałem wiele zdjęć ale to i tak nie to co obejrzeć
na żywo.zobaczyc samochód pokaże kilka zdjęć
Jak powrót do oryginalnych tylnych lamp zamiast
Fiatowskich w tylnym pasie ,podobnie z przodu
No i prosiłbym o więcej info z tabliczki czy to MK1 a czy
Jakie powinny być zegary w tabliczce pojemność 1300,a mam silnik
raczej 1.7? Tak myślę bo taki mam w taunusie
P5..Nie a kolejna rzecz to części jak ktoś ma
coś od tej serii proszę o kontakt ,a ja tak jak pisałem
reperatura tylnego błotnika L+P, koniecznie z tym garbem
bo bez niego mam obie może drzwi lewe,bo moje są zmasakrowane
I niema śladu gdzie powinny zaczynać się ten"wloty powietrza"
Leszekmaq / 2025-09-05 21:47:30 /
Z tabliczki wyposażeniowej:
- Mk1 1700 GT
- luty 1971
- na rynek niemiecki
- alternator 35A + bateria 44Ah
- bez winylowego dachu, bez szyberdachu
- lampy przód Bilux/R2
- felgi standard 4.5x13
- tylko lusterko kierowcy, bez regulacji
- hamulce ze wspomaganiem
- szyba tylna ogrzewana
- bez halogenów z przodu
- kolor: żółty Maisgelb
- tapicerka czarna
Konar / 2025-09-05 22:17:35 /
Ooo stary , nie wiem naprawde czy tym razem nie opłacało się dozbierać kilka zł i kupić coś lepszego...
Ja miewalem leprze i gorsze zakupy , ale ...
Ten model to tylko w czarny mat i na mad maxa , ile tu będzie spawania , łapania kątów itp ...
Trzymam kciuki żebyś kiedyś Tym wyjechał na droge...
Może zbyt bezczelnie i bezlitośnie , ale którą nogą wstałeś tego dnia kiedy podejmowałeś tą decyzje...
Tweed / 2025-09-05 23:18:26 /
Granadziasz . Wasze forom ma to do siebie żeby zniechęcać właśnie taką "tabliczką mierzenia" Pamiętaj że Ty nie jesteś klubem. Jesteś Jarkiem który pozwolił sobie na " wyjazd" dość srogi wobec mnie i moje żony. Autorytarnie chcesz wpłynąć na człowieka i uczyć go zasad? Nie ma zasad , są chęci.
markokrk / 2025-09-05 23:50:41 /
Nie pisz Marku po browarku:)
Janina / 2025-09-06 00:59:02 /
Ups. ..Janino, przepraszam ..
markokrk / 2025-09-06 01:17:51 /
Co nie zmienia faktu że Granadziasz w moich i nie tylko moich oczach jest typem bez zasad
markokrk / 2025-09-06 01:29:27 /
Jakie losu koleje pokrętne, że od tego o czym pisze Konar doszliśmy do tego co na zdjęciach ;).
Ja też bym nie kupił, ale gdyby wszyscy tak myśleli to Nietykalny nie odbudowałby już kilku aut. Jeśli ktoś ma zaplecze i umiejętności to ja życzę powodzenia. Będę obserwował i kibicował.
konrad.s
/ 2025-09-06 03:00:02 /
Do odważnych świąt należy, trzymam kciuki, bo, mimo wszystko, z żalem patrzyłem na tę ofertę na olx...
Dobrze Panowie piszecie.ale do zniechecenia droga daleka
podobnie słyszałem przy Morganie ,a juz jeździ i oko cieszy.
Dopóki mnie trzyma ta zaraza ,co dopadła mnie w Wasilkowie-bedzie dobrze
Aha dziekuje za rozszyfrowanie tabliczki
A co do części ,jesli posiada ktoś z szanownego grona cos z wnetrza (obecnie kompletuje)
to prosze dac znac na forum ,lub na telefon-podałem wyżej.
zegary prawdopodobnie bede już miał (od kolegi z forum, na marketplace)
fotele i kanapa jest .Szukam przełączników i chciaz szablon boczkow drzwi i tyłu-mogą być całe
tylko w rozsądnych pieniądzach bo już jedną nerką zastawiłem-drugiej bym nie chciał.
i jeszcze bym prosił zdjecia wnetrza kazdego elementu
Leszekmaq / 2025-09-06 07:49:24 /
Podobno to stoi na płycie od poloneza 🤯
adrian_c / 2025-09-06 09:20:53 /
Jeśli to nie tajemnica to ile finalnie zapłaciłeś ? Bo ceny latały od 6 do 8 do ponad 10 tyś ?
Tweed / 2025-09-06 09:23:50 /
daj zdjęcia czegoś co masz z wyposażenia, to powiemy czy to oryginalne i czy z tego samochodu/rocznika,
na zdjęciach niewiele widać, tylko blacharską rzeźnię
z tymi tabliczkami ostro pojechałeś, to jest delikatne, trzeba namoczyć w odpowiednich środkach, może byś nawet uratował jej oryginalne malowanie które było pod spodem
tutaj masz trochę zdjęć karoserii mojego
https://www.capri.pl/car/2310/2937
załączam fotkę oryginalnego pasa tylnego z mocowaniem lampy
mam dużo części do Mk1, czegokolwiek potrzebujesz to pisz
camaro
/ 2025-09-06 21:50:27 /
Będę śledzić postępy przy tym nadwoziu. Jeśli zdjęcie pospawanego pasa to twoja robota to źle się do tego zabierasz. Mój blacharz robił niejedno capri i też odtwarzał pas jedynie na podstawie zdjęć oraz mając org. lampy( bez tego nie zaczynaj). U mnie na stronie zobaczysz sporo zdjęć które mogą Ci pomóc w odbudowie. Polecam też stworzyć własną stronę auta/projektu
Nalezy pamiętać, ze karoseria Meitsa, sprzedawana była jako dach, bo tylkok on rokował na przyszłość. Reszta była za darmo...
dziekuje za zdjęcia pasa tylnego ,teraz widze szcegóły podstawy lamp no wykonczenie blotnika z linią pod listwe.dobra robota
Leszekmaq / 2025-09-07 17:40:23 /
ma ktos moze w jakimkolwiek stanie tylne blotniki ,u mnie musiał być dawno temu mocno uderzony w tył ponad wysokośc podłogi bagaznika ,Bo mam błotniki klepane i spawane w wielu miejscach i nie mam śladu po tym garbie nad kołem i miejsca gdzie i jak szły przetłoczenia tych imitacji wlotów powietrza.podobnie na drzwiach .Mam reperaturki nadkoli ale tylko do wysokości gornej częsci tego garba,
Wiem że niektórzy śmieją sie z takiej roboty ,ale ja powiem wam że to porządny kunszt lat 80-90 tym bardziej ze te wszystkiw przeróbki wykonane z 2-razy grubszj blachy niż auto,i te PIĘKNE spawy palniczkiem,tego byle kto nie robił,Także wycinam to ale i podziwiam w czasach gdzie nie mozna było sobie zakupic czegokolwiek do tego auta .ono zostało zrobione i przetrwało do dziś,
i nie jest na płycie Poloneza jak ktoś tu sugerowal.i kasta podłoga słupki naprawde są w BDB stanie
Leszekmaq / 2025-09-07 17:54:37 /
Załóż stronę auta, ciekaw jestem jak teraz wyglada i chętnie będę śledził postepy!
Mac13k / 2025-09-07 17:56:51 /
Mam tylne ćwiartki ale od mk3 niestety:( zakładaj stronę! I pokazuj wszystko
Szafa !G.O.P!
/ 2025-09-07 20:28:10 /
niestety to co ma zrobione Meits również jest źle (choć zdecydowanie lepiej),
zdjęcie oryginalnego fordowskiego pasa dałem wyżej - ten czarny, tak to powinno wyglądać,
załączam fotki jak to jest w komplecie
camaro
/ 2025-09-08 01:12:48 /
LeszekMaq - sądząc po obrazie trafiłeś najgorzej jak tylko można trafić. Caprik siarczysty PRL, rzeźbiony przez lata. Powrót do oryginału bardzo ciężki ale... jeśli byś sie tego podjął satysfakcja maksymalna z możliwych. To auto pamięta bbaarrddzzooo dużo.
Konrad Szyperski / 2025-09-08 08:05:27 /
te zdjęcia widziałem ,piękna robota i fajny kolor
Leszekmaq / 2025-09-08 21:06:37 /
oglądałem go długi czas na olx i zastanawiałem się kto się na niego porwie.straszny jest ,taki idealny do kolejnych przygód Maxa Rockatanskyego. tu chyba każdy panel należy wymienić by wrócił kształt Capri a i pewnie masy rzeczy brakuje do względnej kompletacji by to ruszyło samodzielnie ,no gruby projekt
Jellon aka Revenge Racer / 2025-09-09 08:00:14 /
Powolutku w swoim tempie (jak mawia klasyk)
Naraazie próbuje skompletowac braki wnętrza(podziekowania dla camaro i innych.
Nie myślałem że aż taki problemy mogą wystąpic jak ze stacyjką-mimo że u mnie jest ale bez kluczyka i kostki ze stycznikami.
Ale to i tak kropla
W internetach z kimś już sie dogadasz o jakąś rzecz .to chwile po , kontakt sie urywa
Udalo mi sie kupic drzwi prawe a ebay,jeszcze lewe lub samo poszycie
Niemam parcia do pełnego oryginału ,ale kształty zew.i wnętrze podoba mi się takie jak fabryka,
a czy reszta bedzie tak nieweim to ma być dayli szkoda tylko że zółte blachy bedzie musiał mieć
Leszekmaq / 2025-09-09 08:15:34 /
Myślę, że przy tym egzemplarzu to zwykłe blachy to nie problem:). If you know what I mean....
stacyjkę można dopasowac do kluczyka, to nie problem.
No tak - to mój ma tutaj przewagę: papierowo jest czysty, może iść na żółte albo białe :)
Pozdreaux.
KRK 4m
/ 2025-09-09 09:21:07 /
jak stacyjka z bębenkiem jest cała to kluczyk dorobisz - tylko trzeba mieć surówkę do starego Kolba
potrzebujesz samego włącznika przykręcanego od tyłu, w tym roczniku był już z przewodami z płaską wtyczką na okrągłe piny, chyba cztery (3+1)
camaro
/ 2025-09-09 12:16:32 /
a tą kostke z przewodami znajdziesz u siebie?
Na facebooku podliczyłem swoje zamówienie ,zobacz czy dobrze ,i bedziemy to powoli pakowac
tylko porób mi zdjęcia to zobacze jak te skarby wyglądają?
Nastepnie wezme sie za zewnętrzne braki
najwazniejszy jes pas przedni z zamkiem aby od mk1 ,i tak bedzie lepszy jak ta blacha pancerna wspawana w moim frankesztajnue-nie jestem az takim fanatykiem ale niech to jakoś wygląda moze byc przerdzewiała byłe jakis kształt trzymała -wszystko bedzie lepsze od tego co mam
Leszekmaq / 2025-09-09 21:18:21 /