Hej klubowicze.....wiecie co to sa wyścigi górskie....czy ktoś się tym interesuje????Wy z centralnej Polski trochę daleko macie do eliminacji GSMP....Ale ci znad morza całkiem blisko...SOPOT!!!Tak tak tam jest wyscig górski....Ci z Krakowa....w Załużu......A cały Dolny Ślask i ludzie mieszkający blisko granicy z Czechami...Sienna....Rościszów....G.św.Anny koło Opola...i cała masa w Czechach...Usti nad Orlici....Lanskroun- tam byłem ostatnio....Klasa!!!!Poniżej przedstawiam kilka zdjęć.capri zakspeeda też jeszcze jeżdzi..zdjęcia są niekoniecznie z Lanckorony.......Więcej informacj znajdziecie na stronie Polskiej wyscigigorskie.pl.....lub Czeskiej vrchy.com....a przy okazji ....niezłe zamieszanie i aplauz kilku osób wzbudziliśmy przejazdem Caprówki po trasie w Lanckoronie....oczywiście przed jej zamknięciem he he.
Piotrek Ł....vel Kankkunen / 2003-09-13 19:12:43 /
No nie wiem... A co ma to wspólnego z capri?? I co na to łącze, którego obciążenie bada Michał...
to zebysmy zrobili sobie taki wyscig pod gore w polsce, obwodnic gdanska ma kilka odpowiednich odcinkow.np.jak ladnie poprosimy na 100% pozwola ja zamknac na caly dzien.
.STICH. / 2003-09-13 19:43:40 /
To białe z niebieskim i napisami Sachs z przodu i Zakspeed z tyłu (zdjęcia 2 i 3) to chyba Capri ;-).
Możecie pisać o wyścigach oczywiście do woli, w końcu do tego jest to miejsce, ale powstrzymajcie się trochę przed ładowaniem masy zdjęć, które tak naprawdę nic nie wnoszą. Jak duża część z tych powyżej. Usuwam je, zostawiam zaś te Capri żeby nie było że zdjęcia nie są mile widziane - niech będą one na temat. I z Fordami. A inne tylko jeśli rzeczywiście coś wnoszą.
Michał Konieczny / 2003-09-13 21:21:56 /
O i to jest sluszna decyzja. Nie obraz sie Piotrze, ale popieram decyzje Michała.
a mi się podoba, kiedyś miałem budować taunusa torowego, ale niebardzo miałem finanse na budowe silnika.
Ok! Ty tu żądzisz........tamte inne zdjęcia specjalnie były malutkie.....bez możliwości powiększenia....każde zajmowało około 20 kb.....to chyba niewiele?Ale ok ....napiszcie czy kiedykolwiek ktoś z was był na wyścigu górskim, a jeżeli nie to może zamierza się wybrać?
Piotrek Ł....vel Kankkunen / 2003-09-14 19:16:52 /
no ja bym sie chętnie wybrał ... ale trochę daleko mam :( a jak jestem w walimiu to są ferie i nie ma rajdooff :( No poza tym jednym razem kiedy od walimia do ... nie pamiętam (chyba dzierżoniowa ??) :) jechaleś za mną :) Wtedy trochę było do pooglądania :)
cale dziecinstwo jezdilem z ojcem na wyscigi gorskie kolo Nowego Sacza - fajna zabawa ale to byly czasy gdy jezdily jescze Fiaty 125 i maluchy - inne auta byly rzadkoscia
greenhorn / 2003-09-15 09:18:31 /
Noooo!!!!Wreszcie gośc co kuma o co chodzi!!!teraz jeżdża też fiaty....Czok w 125p 140 ps.....Czaja 125p 200ps......126p-gwiazda!seria 24 ps!!!!Kus-H-grupa!!126p 58ps!!!Jak to się zbiera po zakrętach!!!!!Uwieżcie że seryjne capri 2,8 dostałoby baty!!!!!
Piotrek Ł....vel Kankkunen / 2003-09-18 20:01:09 /
Jak ja chodzilem to wszystkich golila skoda 105 z silnikiem sierry coswortha i maluszek z 1100 silnikiem od Hondy (chyba motocykla). Fajowo warczały - bez zatkanych uszu moznaby zwariowac!!!
greenhorn / 2003-09-19 09:11:58 /
Nas ostatnio rozwalił wyścig w Czechach na Lanckoronie......To że obsada była pooootężna to szczegół......ale jak zobaczyliśmy osellę Pa20 jak na prostej Otokar Kramsky idzie ponad 300 km/h!!!!!!!!!!!!!!!!!!To WYMIĘKLIŚMY!!!!!!!!Wrażenie jest po prostu zabójcze!!!!!!!!!Akurat siedzieliśmy deko schowani w krzakach przed zabezpieczającymi.....nie powiem żeby było najbezpieczniej.......2,5 metra od nas bolidy śmigały od 130-300km/h!!!!!!!!!
Piotrek Ł....vel Kankkunen / 2003-09-19 18:14:49 /