Cześć. Chciałbym się spytać o lusterka na masce. Jak ktoś ma doświadczenie, to zapytowywuję, jaka jest widoczność takich ustrojstw? Chodzi mi dokładnie o takie "naboje" jak na zamieszczonym zdjęciu.
Drugie pytanie mam odnośnie liczby lusterek. czy konieczne jest posiadanie po lewej i po prawej, czy może być tak, że jest wewnętrzne i po lewej tylko?
To dzienx z góry.
rypswyps / 2008-01-27 13:11:22 /
Zacytuje wlasciciela pojazdu ze zdjecia: ''Panie, nic nie widac''
potwierdzam.. praktycznie nic nie widac.. miałem take lusterka w skodzie 1000MB i w rekordzie C, to że słabo w nich widac to jedno.. drugie to te że jakoś zawsze sobie takim lusterkiem ktoś lubił pokręcic, i co wsiadałem to musiałem ustawiać.. a jak jest sie samemu to ustawianie nie należy do przyjemnych.. wysiadanie przekręcanie wsiadanie.. wysiadanie przekręcanie wsiadanie... i tak do skutku..:))
Miałem kiedyś jedno, od strony kierowcy (chyba był to jakiś fetysz poprzedniego właściciela mojego auta)... Widoczność - dramat... Ustawianie - drugi dramat... Na szczęście ktoś po pijaku na tym lusterku usiadł i je połamał, więc nie miałem oporów aby się go pozbyć :-)
Ananiasz / 2008-01-27 14:37:19 /
Moze mieliscie na blotnikach ;) Jak by byly na masce, to wtedy pewnie byloby widac :]
Mysza liil (EM) / 2008-01-27 15:23:39 /
zawsze mozna zrobic tak :P
mateush (proko) 3M / 2008-01-27 18:38:15 /
Moim zdaniem ukarany ten biedny dziobaczek... lusterkami na blotnikach, bocznymi listwami, anteną i chlapaczami z tylu. ZA CO! :(
Mysza liil (EM) / 2008-01-27 19:39:47 /
Oto sztandarowy przykład jak w sposób subtelny można zwrócić uwagę nie na piękno samochodu a na kretynizm jego właściciela
zapek??? !G.O.P! / 2008-01-27 19:44:50 /
ale w tym przypadku kretynizm przytlacza piękno :(
Mysza liil (EM) / 2008-01-27 20:06:50 /
Czy tak kiedyś nie robili fabrycznie w niektórych modelach???
http://www.capri.pl/image/folders/granada/mk1-d-1975-08/18
Arek 3M / 2008-01-27 21:19:11 /
A czy to nie do targania campingu?
Mysza liil (EM) / 2008-01-27 21:30:31 /
Nie zmienia to faktu, że wiochą zalatuje na kilometr
zapek??? !G.O.P! / 2008-01-27 21:30:32 /
Moim zdaniem ukarany ten biedny dziobaczek... ...bocznymi listwami,
Obawiam się, że tymi bocznymi listwami to go fabryka ukarała :-)
♠Zoggon♠ / 2008-01-27 21:38:28 /
Jakie wy tam macie listwy, kurny flak?
rypswyps / 2008-01-28 01:39:24 /
na tym pomarańczowym
Lukasz_3M / 2008-01-28 02:01:41 /
Odpowiadam bardziej na temat: w mojej Carli lewe lusterko jest... dekoracyjne :) Nie widać absolutnie nic. No chyba, że jest pasażerka, to się może całą trasę przeglądać :) Jeśli miałbym wybierać, to przesunąłbym na błotniki. Ale przy bullitach masz jeszcze jeden problem: wielkość. Są po prostu małe i im dalej przesunięte w przód tym widać mniej. A normalnie, przy drzwiach, też nie są komfortowe - szczególnie w zimie albo w deszczu, jak są zaparowane albo jest na nich skroplony deszczyk :/ Co do przepisów, to nie musisz mieć prawego lusterka. Najważniejsze jest lewe.
Milo, chyba prawe jest dekoracyjne?? :)
Młody_wFe / 2008-01-28 11:38:21 /
Może nic nie widac , ale ładnie się reprezentują. Coś za coś!
Co do ilości lusterek, jak masz hak to musisz miec z prawej i z lewej strony . Jak nie masz haka to wystarczy lewe no i wewnętrzne.
Dzięki.
rypswyps / 2008-01-28 14:47:21 /
Prawe, prawe! Przezajęczyłem się! :))
lewe jest bardziej potrzebne. np.jeżeli cię ktoś wyprzedza, to nie widzisz go , bo masz mniejsze pole widzenia . i tak masz martwy punkt, gdy przechodzisz wzrokiem z lusterka wewnetrznego na zewnetrzne (lewe).bez lewego była by lipa. za to, gdy ty kogoś wyprzedzasz, masz możliwośc(bez prawego lusterka)lekko się obrucic w prawo i stwierdzic czy nie zajedziesz mu drogi. ale to chyba uczą na kursie p.jazdy, poza tym za brak lewego pałki walą mandaty.