Potrzebuje schematu instalacji elektrycznej do Scierki 2.8 v6 badz granaday 2.8 v6 bo co sklep co spec to mowi mi co innego na temat tego silnika.
Pozatym jak to jest u was mamy aparat zaplonowy z ktorego wystaje kostka i tam sa 3 wsowki jedna jest na mase (czarny kolor) a pozostale to co to, z czym to sie je ?
Z gory dziekuje za pomoc, a za schemat jak ktos bedzie mial mi go mozliwosc udostepnienia to jak kiedys dojade na jakis zlot to umrzemy razem w odchlani alkocholowej :)
Malik / 2003-07-17 01:46:24 /
Dzień dobry tu straż przybrzeżna - prosimy wysławiać sie kulturalniej i zadawać tytuły wątków sensownie (tak aby oddawały choć w minimalnym stopniu treść wątku).
Dziękujemy i życzymy owocnej współpracy :-)
MikeB4 / 2003-07-17 02:09:58 /
...dobre wychowanie,
idz do ksiegarni technicznej i kup kasiazke 'sam naprawian ford sierra' sa schematy.
kabelki z aparatu sa do modułu sterowania zapłonem.
Aha najprawdopodobniej schematy elektryczen sierry i granady sa rozne... zreszta co to ma miec wspolengo z silnikem 2.8 to nie wiem, tam nei ma zadnej elektryki (poza modułem ... no chyba ze 2.8 efi ale to nie granada...)
idź do księgarni....... Hej caprikowcy jak nie chcecie komuś w potrzebie doradzić i pomóc to NIE PISZCIE NIC ,NAJLEPIEJ !!!!!!!
Konrad Szyperski / 2003-07-17 08:12:57 /
ale nie mam zastrzeżeń co do tytułu anonsu , więcej kultury fakt !!!
Konrad Szyperski / 2003-07-17 08:14:37 /
..."Hej caprikowcy jak nie chcecie komuś w potrzebie doradzić i pomóc to NIE PISZCIE NIC ,NAJLEPIEJ ..." - a co to ma być? koncert życzeń?
Kolega nie tylko urąga kulturze, ale i wyraźnie daje do zrozumienia, że nie interesują go merytoryczne odpowiedzi.
Tak stawiając sprawy łatwo odwrócić zdanie: " Jak nie chcesz pomocy, to po co tu piszesz?"
Brak ochoty na przeczytanie strony o historii (pyt. o rok i model), forum (pyt. o rej. na zabytek, gaz w nim), itp. itd. potwierdza wysławianie się przez niego.
Twoja odpowiedź utwierdza go tylko, że "tu jest gówniarstwo i tak można z nim gadać".
pozdro
P.S. Ja białe rękawiczki już odkładam w tego rodzaju zachowaniach - mam dość
ups, pomyłka, pomieszałem dwa wątki, z powodu pracy :)
dotyczyło ogólnie zachowania, ale i te odnośniki w nawiasach to były adekwatne do sytuacji Kingpina w wątku http://www.capri.pl/services/forum-thread.php?id=3f155b9722d43&t=323030332d30372d31372030373a34303a3239 , czyli gaza dusząca w zabytku itp.
Jednak intencja moja pozostaje bez zmian
Z uszanowaniem
Bardzo mi przykro za uzyte slowo w temacie, jak bede na zlocie to dam sie zlinczowac za nie ;/
Pozatym ze bede mogl otrzymac taki mail to sie nie spodziewalem :
"Mam całą książkę - schematy to kilkanaście stron. Jeśli chcesz, to
całość wysyłam za 45 złotych (to znaczy ksero z oryginału). "
Nie ma to jak pomoc bratniej duszy.
Malik / 2003-07-17 10:05:26 /
Niestety sam zaobserwowałem że na moje pytania czasmi mam też tego typu odpowiedzi spójrz tam a tam , a po co ci to i owo.
Jeżeli ktoś zdaje pytanie to niech konkretnie mu odpowiadają ci co sie znają.
Dziękuję.
Albi_Poznan / 2003-07-17 14:11:43 /
ale czasem wypadalo by sie troche potrudzic :P
Michal FAZI / 2003-07-18 17:57:02 /
Jezeli jeszce chcesz tych schematow to cos takiego mam, a te dwa przewody to ida do modulu zaplonowego, dzieki ktorym odczytuje on moment zaplonu. U mnie w Sierze ta masa byla podlaczona do plecionki okalajacej te dwa przewody tylko od strony aparatu bo spełniała ona tylko role ekranu magnetycznego.
Seba / 2003-07-22 10:52:56 /