Witajcie koledzy.
Przeglądam to forum z różną regularnością - i nie ukrywam że podoba mi się.
Częściej udzielam się na forum youngtimer'a - i tam też probuje organizować coś na wzór spotkań miłośników starszej motoryzacji.
Aut już kilka mamy - jak zawsze połowa w remontach. ;)
Są ople, bmw, fiaty,porsche, lancie i mase innych produktów rodem z PRL'u - jest tylko jeden problem...
...nie ma fordów.
A przecież nie raz, nie dwa we Wrocławiu widuje ładne egzemplarze.
Łudzę się ...że ich właściciele pojawiają się na tutajszym forum.
W związku z powyższym - prosiłbym wszystkich użytkowników klasyków o przekazanie osobom trzecim (nie zawsze korzystającym z dobrobytu internetu, bądź najzwyczajniej zabieganych) zaproszenia na Wrocławskie spotkanie Youngtimerów.
Poniżej link z naszym ( Wrocławskim) wątkiem...i przykładowymi zdjęciami.
http://www.youngtimer.pl/board/viewtopic.php?id=2517&p=11
Ot jak widać - jakiś tam poziom fotografowania też jest.
Zatem prócz poznania innych pozytywnie zakręconych mianiaków YT - zawsze można załapać się na fajną sesyjkę zdjęciową.
Od czasu do czasu organizujemy spontany, grille i inne atrakcje.
W planach są też rajdy, teledyski etc.
Wrocławskie środkowisko nie jest tzw - środowiskiem hermetycznym - jak to czasami bywa.;)
Naprawde cieszą nas wszystkie starsze auta... nie występuje u nas segregacja markowa - staramy tworzyć się "zgraną rodzinę".
Plusy można wymieniać - ale po co...ot zapraszam na "któreś" z cotygodniowych spotkań.
Jeśli ktoś ma dodatkowe pytania, to zapraszam do kontaktu ze mną.
Mateusz ->
mail : polonez-coupe@o2.pl
GSM : 505-650-757
GG : 4550196
Pozdrawiam serdecznie.
Lajka / 2007-10-23 22:07:28 /
Witam!
A my zapraszamy na stronke wroclawskiego "oddzialu" capri.pl - www.wfe.capri.pl na ktorej mozesz sie dowiedziec czegos wiecej o fordowcach z Wroclawia.
Pomysl ciekawy i wydaje mi sie, warty zrealizowania. Ale niech reszta z wFe sie wypowie, mi w tej chwili zostal jeden ford ktory nie jezdzi a poruszam sie matizem ktory klasykiem jeszcze nie jest;)
Takich tez na spotkanie przyjmiecie?:)
Vaax_wFe / 2007-10-23 22:15:58 /
Pewnie że tak - często się zdarza że na nasze spotkania przybywają ludziska autami codziennymi.
Przeciez to nic złego. ;)
Wszystko jest jeszcze w powijakach - choć spotkania odbywają się już od ok roku.
Na stronke już lookam - super było by połączyć siły (mam na myśli spotkania).
Zawsze to człek pozna inne konstrukcje samochodowe, innych ludzi - a zarazem o dość podobnych upodobaniach/pasjach.
Powstaje także szersze pole do wymiany wiedzy na typowo przyziemne tematy - jak dobre warsztaty, lakiernicy, lawety, miejsca postojowe etc etc.
Byłbym baaaaaaaaaaardzo rad - gdy koledzy pojawili się także na forum YT. :)
Ot łatwiej będzie pojawić się wrocławskim fordowcom na forum wszystkich marek (YT) - niż wszystkim markom na forum forda - choć może jestem w błędzie.;)
Pozostaje także kwestia czystej logistyki - najzwyczajniej w świecie - za dużo robi się tych for/ludzi...które/których muszę "obskoczyć" przed każdym spotkaniem.
Mam nadzieje że Wrocław stanie na wysokości zadania.
W nas siła.;)
Lajka / 2007-10-23 22:28:04 /
:) Super spontan! Jestem absolutnie ZA i pojawię się u Was. Ale jak widzę ze stronki macie jeszcze kłopot z lokalizacją. Mogę się urwać z pracy żeby na 19 dołączyć ale fajnie byłoby znać dokładne miejsce spotkania i czy w ogóle się odbędzie :)
Vaax, Ty się nawet nie pokazuj, bo zostaniesz zlinczowany :) Na spotkania wFe się nie pojawiasz a youngtimerów będziesz odwiedzał? ;D
P.S.: Lajka: czy istnieje możliwość, żebyś mi esa wysłał na kom. kiedy i gdzie dokładnie się spotkacie jutro? Tak mniej więcej godzinę wcześniej muszę mieć info, bo jak nie to zostanę w robocie a tam dostępu do netu nie mam i nie bardzo mam jak telefony wykonywać.. Mój tel. jest w profilu.
Przyjeżdżasz na te spotkania swoją Lancią lub Alfa Romeo? Chętnie bym je obejrzał, od dłuższego czasu chodzi/jeździ mi po głowie GTV6 2.5 ...
Sergio / 2007-10-23 22:48:41 /
MILO nie ma żadnego problemu - wyśle sms'a.:)
Sergio - Alfe sprzedałem po kosztach (zresztą śmiesznych koledze z wrocławia...remontującemu Opla Rekorda C Coupe chyba z '69).
Oczywiście też youngtimerowcowi. ;)
Lancia jest aktualnie w podkładzie - więc zostaje mi do jazdy tylko idealnie zachowany fiacik z roku '77.
Co do GTV6 - właśnie jestem na etapie przygotowywania miejsca pod takie auto;)
Lajka / 2007-10-23 22:56:52 /
We Wrocławiu na rynku kilka lat temu parkowała ślicznie utrzymana srebrna GTV6, ale teraz jej miejsce zajęła nowa GTV. Aktualnie nie mam Capri we Wrocławiu, ale też poproszę o info nt. spotkania.
Sergio / 2007-10-23 23:06:00 /
Oka sergio - dam znać:)
Choć już jest podana lokalizacja i czas -> Spot o godz. 19:00 pod mostem milenijnym przed Halą Orbita ;)
Lajka / 2007-10-23 23:26:00 /
OK, co prawda jutro nie mam szans się zjawić, ale jeśli informacje o spotkaniach pojawiają się zawsze w tym wątku na YT, to muszę tam zaglądać.
Sergio / 2007-10-23 23:41:43 /
Tak - zawsze się pojawiają.
Jest to chwilowo mało czytelne...ale są pewne zasady.
Czcionka czerwona - informacje konkretne dotyczace spotkań
Czcionka niebieska - ważne informacje.
Tak czy siak - zapraszam do zarejestrowania sie, pokazania aut w galerii, przywitania się etc etc;)
Lajka / 2007-10-23 23:52:19 /
Witajcie - sam za dużo zdjęć dziś nie robiłem - więc podrzucam jedną...
W szczytowym momencie było ok 11 aut - więc nie tak źle.
Mam nadzieje że lepsze zdjęcia pojawią się po obróbce na forum YT.
Lajka / 2007-10-24 22:44:39 /
Ojjjjjjj chyba rozpoznałem Carlę :)
Zawada1 / 2007-10-24 23:24:49 /
Zgadza się ! :) Dobre oko zawada ;)
Zjawiliśmy się na samo zakończenie lansu ale swoje pomruki uznania dostała :)
Muszę ją jakoś rozpieszczać. Obiecałem jej sesję z youngtimerowcami, bo na tę się spóźniliśmy.
Dorzucam jeszcze dwa zdjęcia Tomka z YT ->
Lajka / 2007-10-25 10:51:48 /
dosyć rzadko przeglądam forum - i jak zwykle za późno dowiedziałem się o spocie... ale pomysł super, mało jest we wrocku imprez youngtimerowych
i w pewnym sensie spełnia koncepcję Młodego żeby rozkręcić wFe
zygzak_wFe / 2007-10-26 00:48:50 /
Dziś wyszło mini mini spotkanie - podczas mycia auta;)
Kolejne większe spotkanie planowane jest po wszystkich świętych.
Lajka / 2007-10-27 00:44:14 /
o jak miło! i manta A!!!
dlaczego nigdy nie widziałem na mieście tych cudów?
zygzak_wFe / 2007-10-27 11:35:50 /
jeszcze jedna fotka manty :)
Lajka / 2007-10-28 09:35:44 /
hmmm coś się nie chce załadować...
Lajka / 2007-10-28 09:39:07 /
Fajnie szkoda ze mnie nie bylo jak sie cos dzialo... Kiedy nastepne spotaknie bo chetnie sie wybiore!!!
myślę że w ten weekend - zobaczymy jaka będzie pogoda
Lajka / 2007-10-30 09:27:19 /
przepraszam że tak późno - zabiegany ciut jestem ostatnio
Dziś o godzinie 19 spotykamy się pod milenijnym...zapraszam wszystkich.
P.S.
Prosiłbym o rozesłanie tej informacji pocztą pantoflową.
Lajka / 2007-11-04 15:23:36 /
zapomniałem dodać - pod milenijnym..koło hali Orbity;)
Lajka / 2007-11-04 15:31:42 /
I co bylem pod milenijnym i nikogo nie bylo o co chodzi? Na waszej stronie pisalo ze galeria to jak w koncu???
neOn - przepraszam najmocniej za zamieszanie...
Moja wina i bije się w pierś!
Już się tłumacze - jako winny.
Ot miałem dość pracowity weekend - łącznie z niedzielą która mineła pod znakiem spawania Lancii.
Sam o spocie zapomniałem ...przypomniał mi kolega Guciu z forum YT.
W domu pojawiłem się tuż przed samym spotem - i w całym swym roztargnieniu napisałem że spot odbywa się pod milenijnym...w sytuacji gdy wcześniej ustalono że na dachu gelerii dominikańskiej.
Co gorsza - rozesłałem także kilka emaili i smsów ...
Przed samym spotem zauważyłem swój błąd ( już po wyjściu z domu)..więc wraz z kolegą guciem udaliśmy się pod milenijny...by w razie czego zabrać te osoby które wprowadziłem w bląd.
Czekaliśmy do godziny ok 19:15 - 19:20 - następnie pojechaliśmy na galerie.
Za całę zamieszanie jeszcze raz przepraszam i mam nadzieje że taka sytuacja się niepowtórzy.
W razie jakichkolwiek wątpliwości - w przyszłości ...podaje jeszcze raz tel do siebie : 0-505 650 757
Pozdrawiam serdecznie.
Mateusz.
Lajka / 2007-11-09 13:45:00 /
Ja zamieszczę moje fotki z wczorajszego małego spotkania.
Na następny raz wyciągnę mojego grata z garażu (oczywiście jak będzie ładna pogoda :))
margines / 2007-12-09 13:50:24 /
CAAARLAAA!!!! :)) Jaka pięęęękna! :)))
Ktoś coś zauważył? Kohaś? Widzisz jakieś różnice? ;)
Dzięki margines za sesję :) Masz jeszcze jakieś? Mogę na maila prosić?
Nic więcej nie mam. Będzie kolejna sesja - będzie więcej zdjęć :) Na forum youngtimera w wątku wrocławskim jest trochę zdjęć Lajki i DonBolano.
http://www.youngtimer.pl/board/viewtopic.php?id=2517&p=18
margines / 2007-12-10 08:28:10 /
z tej biednej sesji wynika ze były tylko dwa Capri, żółty plastik i piżmak... skoro jakieś seicento prezentowane jest jako okaz "mini zlociku" bardziej niz taunus czy granada to życze powodzenia... i nie mówcie że klisza sie skonczyła..
tachu - miło mi poznać:)
Teraz kilka rzeczy :
1) Poświęcaj więcej czasu na wczytywanie się w forum.
Został podany link do YT - gdzie zrobiłem fotki ogólne samych fordów.
Tutaj zostały wrzucone 4 i link..więc uznałem że nie masensu w 100% dublować wszystkiego - ot zainteresowanie znajdą to co znaleźć chcą. :)
2) Po co zdjęcia mojego plastika - nie wiem..nie wnikam.
Ot zostały podlinkowane i są...mi do szczęścia czy dumy nie są potrzebne zdjęcia żółtego SC które jest czarne z brudu.
3) Spotkanie - jak można przeczytać na WFe...miało na celu omówienie pewnych spraw, zapoznanie się - integracje...
A nie sesje zdjęciową youngów / fordów.
Więc chyba nie do końca był kolega poinformowany co do celu spotkania.
A jeśli tak było...to uważam że bezzasadne są tutejsze żale / pretensje dotyczące zdjęć.
4) Jeśli zależałoby mi na konkretnych zdjęciach to:
a) poprosiłbym najzwyczajniej "stary pstryknij mi jakąś fotkę" - nie zachowujmy się jak księżniczki.
b) wziałbym aparat i sam zrobił.
Niestety nie mam jeszcze 6 zmysłu i nie jestem wstanie ocenić jakie zdjęcia kto i gdzie robi, szczególnie gdy było minimum 4 osoby z aparatem - tym bardziej że patrz punkt 3. :)
c) spytałbym kulturalnie czy ktoś ma więcej zdjęć - zamiast odrazu wylewać żółć.
Latwo się burzy - o wiele trudniej budować.
Jeszcze się nie znamy za dobrze - ale mogę cie zapewnić że nie praktykuje zasad równi i równiejsi...nie ma dla mnie lepszych aut czy gorszych...i jestem więcej niż pewien że fotki reszty fordów ktoś ma.
Wystarczy spytać.
Primo liczy się człek / właściciel.
5) Szkoda że kolega nie uczestniczył w dalszej części spotkania - może wówczas automatycznie i poprzez dyskusje dowiedziałby się dlaczego były tylko stare fordy...i czemu nie było cruisin'gu oraz sesji zdjęciowych aut - a miłe rozmowy chyba w najlepszej wrocławskiej knajpie :P "pastelowej" ;]]]]]]]]]]]]]]
Zapewne obecność na dalszej części spotkania - zaowocowałaby większą integracją...na którą zarówno ja...jak i sądze osoby ze strony forda (uczestniczące w rozmowach) liczą i pozytywnie się zapatrują.
Mam nadzieje że załagodziłem jakoś "te złe emocje" oraz wytłumaczyłem cała sytuacje.
Pozdrawiam serdecznie.
M.S.
Lajka / 2007-12-10 18:36:31 /
nie bede walił podpunktów bo to bez sensu,akurat wiecej wczytuje sie w forum niz myslisz, klikam na link i nic wiecej nie widze poza wrocławiem i dwoma capri... to nie są żale bo akurat takie cos mam głeboko w... i nie jestem tym urażony... zwróciłem tylko uwage... nie ma zadnych złych emocji... co do spotkania to mam dużo spraw na głowie i nie zawsze moge sobie pozwolic na pierdzielenie o tym czy o tamtym.. nie wiem czy wiesz jak to jest jak twoje stare autko zarabia na zycie i nieraz musisz je rozebrac na poboczu daleko od domu i pojechac dalej... moje nie stoi w garazu i nie czeka.. bo nie ma na to czasu... tylko jak widze emocje z powodu spotkania i widze uwiecznione nie wszystko... to po co było uwieczniać... dla wyróżnienia?? wiec zwróciłem tylko uwage.. jestem przekonany że gdyby neon przyjechał drugim taunusem<dziobakiem> to zapstrykalibyscie sie na smierc... ale skoro przyjechał zastepczym to po co, nie? przeciez sie nie swieci... i gdzie tu pokaz frekwencji... zreszta...nie ma sensu sie sprzeczać... nie mam zamiaru próbowac sie gdzieś przebić... ale np: neon dużo sie udziela jesli chodzi o wfe, i za to szacun, wiec ja pewnie bym go uwiecznił i pojazd jego.. jesli już takie gazeciarskie foty robicie... wrocław, te swiatełka... wszystko wycukrowane żeby było ładnie , aha... i jeszcze jedno... ja nie posiadam swojego auta żeby być w jakims klubie albo żeby mnie zauwazano... nie opisuje na swojej stronie kazdej naprawy i nie chwale sie jak szybko jezdze... to dobre dla golfiarzy... wiec zle mnie troche oceniłes swoją odpowiedzią... ale wybaczam ci.. nie znasz mnie i nic o mnie nie wiesz... pozdro. wesołych swiąt..
no to kwestie z tachu mamy już zamkniętą;)
Również pozdrawiam...a co do życzeń świątecznych to myślę że będzie jeszcze okazja złożyć je na żywo - podczas kolejnego przedświątecznego spotkania. :)
Lajka / 2007-12-10 19:10:33 /
ja zrobiłem zdjęcia Waszych aut (granady i taunusa) ale nie miałem statywu i wyszły beznadziejnie. Na pocieszenie jedyna fotka która nadaje się do obejrzenia mojego autorstwa
Seba vel Pitcarn / 2007-12-10 22:31:24 /
ale to nie chodzi o jakieś pocieszenia Pitcarn... tylko jakbym nie był to napewno nie dowiedziałbym sie z netu jakie naprawde auta były...
tachu - myslałem że zakończyliśmy już tą bezproduktywną wymiane zdań.;)
Odpowiedziałem na twoje zarzuty w 101% - słowem w tym temacie wszystko zostało powiedziane.
I niech tak będzie - nie róbmy spamu;)
Lajka / 2007-12-11 21:10:41 /
Tachu, w ogóle nie miało być aut. W tym sęk. Wiem, że to tak łatwo mówić na moim miejscu, bo Carla się załapała, ale zauważ, że nawet ja nie miałem aparatu. A wierz mi - gdybym miał - pierwszy byś miał fotkę. Niejako specjalnie się wyłamaliśmy, żeby trochę podokuczać young'om, pytając "a gdzie wasze auta" ? :)
Następnym razem jak będzie NORMALNY spot, bierzemy aparat, będzie NW, sesja i inne. A jak jeszcze raz znikniesz bez pożegnania, to inaczej pogadamy :) Nie, żeby ktoś tam Cię chciał tulić od razu ale jeden z Young'ów coś tam wspominał.. ;D
Tachu się pożegnał.
Młody_wFe / 2007-12-12 07:14:39 /
chłopaki nie ma problemu,,, Milo jeszcze sie potulimy;)) a pan Lajka mysli że jak on już wyjasnił w "101 procentach" to nikt po nim nie moze nic napisac.. <wolnośc słowa> " skonczylismy bezproduktywną wymiane zdań" ...czyli nie wolno broń Boze nic dopisać.. kurcze jak ja mogłem tak sie zachowac... w dodatku to taka "bezproduktywna" wymiana zdan.... i może jesteś starszy to nie musisz na siłe mnie gasić bo mam prawo pisac... i bede to robił kiedy tylko bede miał na to dziką ochote... i może sie powtarzam ale nie znasz mnie... zreszta palce już mnie bolą od pisania, jak odpoczne to sie odezwe.. narka..
Trochę luzu ludzie nawijacie jak babeczki na targu oboje dajcie sobie trochę na luz
Szafa !G.O.P! / 2007-12-12 20:40:04 /
He he.. :) Młody kiedyś w swoich jakże krótkim życiu powiedział jedną mądrą rzecz (może i powiedział więcej ale innych nie pamiętam ;D) .. "Każdy facet przechodzi okres"..
Tak mi się .. nasunęło :)
Aha, Tachu - łapy przy sobie :)
tachu dzieki za mile slowa w moja strone!:) Musisz po prostu wpadac czesciej a wtedy bedzie latwiej sie dotrzec bo twoja granada to zacny goac...
Milo sugerujesz cos...?? :))