Hejo, co prawda nie dotyczy oldforda ale może ktoś z Was, używa tak jak ja na codzień bardziej cywilizowanego forda/fordów.
Ja dzis dostałem pismo o akcji serwisowej poduszek na mojego S-maxa rodzinnego.
Jest strona gdzie można zweryfikować po „winie” swój egzemplarz, polecam
https://www.ford.pl/wsparcie/akcje-serwisowe
Na domiar złego postanowiłem zweryfikować tez cmaxa żony i ten tez zawita w serwisie ale juz na co innego.
Więcej o akcji tu:
https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/wadliwe-poduszki-powietrzne-zabijaja-ludzi-firma-prowadzi-najwieksza-akcje-serwisowa/036l7v9
Jak widać musi być grubo 🤨
jacob81 / 2024-04-19 23:16:17 /
Jeżeli miarą ucywilizowania twojego Forda jest jego zdolność do zabijania własnych pasażerów poduszką powietrzną, to ja jednak zdecydowanie wolę swojego 50-letniego nieucywilizowanego prymitywa.
Pozdreaux.
KRK 4m / 2024-04-19 23:43:34 /
Akcje serwisowe to akurat norma w obecnych czasach i dotyczy to każdej marki. Nawet uznawanej za premium platinium pakiet VIP :)
Grzesiek_Rudy / 2024-04-20 02:12:10 /
Wczoraj na Niepodległości w Wawie jakieś milionowe cywilizowane auto próbowało spalić właściciela.
Czy te też mają akcje serwisowe?
cezaryg / 2024-04-20 07:41:24 /
Tak, one są tak ekologiczne, że albo płoną, albo na recykling. Nawet ubezpieczalnie to zaczęły zauważać, szczególnie jak przy okazji spłonie jakiś statek…
Konrad vel smasher / 2024-04-20 07:51:17 /
Czy to pierwszy list o akcji serwisowej jaki dostałeś w życiu? :)
Konar / 2024-04-20 09:07:41 /
Ano w sumie bawią mnie te tzw bardziej ucywilizowane współczesne auta 🤨
Chociaż nie ukrywam, tak jest to moja pierwsza akcja serwisowa w tak starym 17letnim aucie. Bo z regóły nie kupuje młodszych aut, szkoda mi kasy, inne priorytety i wogole.
Co do wspomnianych elektryków bawią mnie palące się ze wstydu, ale jak z drugiej strony widzę nawet na projektach w pracy jak niektóre elementy się projektuje obecnie, są projektowane przez ludzi którzy śrubokręta nie mieli w ręku i kierują się np bardziej aspektami estetycznymi niż funkcjonalnymi to tym bardziej nie mam zamiaru kupować nic nowszego 😉
Co do powyzszej akcji, wrzuciłem tylko czysto informacyjnie, bo byc może na grupie są osoby które mają rodziny i jeżdżą na codzień nowszymi modelami „FORDa” a nie koniecznie tylko tymi starymi 😁. Jezeli nie to można potraktować to zawsze jako ciekawostke bo ponoć jest to jedna z największych akcji serwisowych.
jacob81 / 2024-04-20 09:52:14 /
Akcje serwisowe na poduszki powietrzne Takata są w wielu markach, Bmw, Mazda, Ford etc nic szczególnego. Najlepsi są ci co dzwonią do serwisu 7.01 bo mają akcje serwisowa na poduszkę, a gruzu ja autem z niedziałającym systemem airbag XD. Od razu pisze, jeśli świeci się wam błąd poduszki to nie ma sensu dzwonić :)
Tom'ash / 2024-04-20 17:23:10 /