Pomocy! Cieknie wacha, nie leje się ale kapie stale, podejżewam że puściło poprzednie klejenie (bak był walnięty o coś mocno i zaklejony jakimś szarawym plastycznym badziewiem). Czym to zakleić na szybko ewentualnie kto gdzie i za ile w okolicach Żoliborza w Wawie może zaradzić? Nie ukrywam że nie uśmiecha mi się ściąganie baku, pęknięcie nie jest duże bo "łatka" 2x4cm dała rade ale taka łatwopalna plama pod autkiem to kiepska sprawa o kosztach zlanej beni nie wspominając.
Pozdrawiam i prosze o szybką radę/pomoc.
SzooGun / 2007-10-18 05:36:23 /
Jak pęknięcie, to może poxilina, tudzież inny badziew z praktikera [jakieś epoxydowe ustrojstwa mają w ulotce, że są do stosowania przy uszczelnianiu zbiorników paliw]. Jeśli pojedyncza dziurka, lecz to chyba nie w tym przypadku - oczyścić, nagwintować, wkręcić śrubkę, potem poxilina - u mnie trzyma już ponad rok.
Fuszix 3M / 2007-10-18 05:47:17 /
A moze drugi zbiornik? Zbiorniki same nie pękają, tylko przewaznie są przerdzewiale i ciezko cos z tym zrobic.
Mysza liil (EM) / 2007-10-18 07:46:30 /
u mnie jest to samo...mam dziurke srednicy ok 2-3mm,zalatwilem juz nawet bak aby go wymienic ale nie moge odkrecic sruby ;/ wiec chyba tez czyms zakleje albo zaszpachluje :D hehe
♠MAD♥DOG♠ / 2007-10-18 08:47:40 /
Jak śruby są zapieczone to da się je jeszcze odhaczyć przy pomocy lewarka i odratować w imadle.
A nie prościej oczyścić do żywego, troche kwasu i zabielić a potem łatka z blachy np miedzianej i przylutować ją.
oldfield / 2007-10-18 12:18:57 /
A nie prościej założyć długą nasadkę 1/2", zerwać w cholerę te zardzewiale śruby od opasek, kupić szpilkę gwintowaną, uciąć ile potrzeba, zaklepać i zagiąć końcówkę i mieć nowe haczyki?
Mysza liil (EM) / 2007-10-18 12:46:13 /
A opaski pod zbiornik robie z opasek od butli gazowych.
Mysza liil (EM) / 2007-10-18 12:46:37 /
Dobra, potrzebuje załatać na szybko na 2 dni, kupiłem jakiś szajs do łatania zbiorników bez zlewania paliwa, wygląda jak 2 kolorowa plastelin, sprawdze i napisze wrażenia, a jak będe miał chwile wytchnienia to poprostu zdejme, osusze, zaniose do polutowania albo poszukam takiego bez przeszłości chociaż jak znam żyie to ciężko będzie...
SzooGun / 2007-10-18 13:14:40 /
Pamiętaj, żeby odtłuścić zbiornik w miejscu gdzie będziesz kleił.
Sie wie ;) spuszcze wache, zrzuce i załatam, mam nadzieje że da rade bo pojawiła się opcja polutowania w pracy. Dzieki za pomoc.
Pozdrawiam
SzooGun / 2007-10-18 23:19:33 /