Padł w moim MKI przewód od hamulca z przodu taki miękki (niewiem jak sie nazywa) o mało co nie rozwaliłem dupy poldkowi.Chciałem was zapytać czy będą problemy z kupnem nowego przewodu i jaka była by cena,czy pasuje on np. od taunusa,moze ktos ma na zbyciu uzywany (wrocław i okolice). Pozdrawiam i dzieki
BARTEK SIKORSKI / 2002-05-19 09:08:20 /
Nowy przewód kupisz we Wrocławiu Auto-Import na Rybackiej(kolo placu 1.maja) albo Autoczęści Lotnik na Psim Polu ( to ta sama firma), ewentualnie Germaz na Komuny Paryskiej; za taki przewód do Granady-identyczne końcówki tylko trochę dłuższy- płaciłem ok. 50 zł; a jeśli chcesz używany to mam kilka sztuk, mój tel 0502568604
maciekvmx / 2002-05-19 11:10:34 /
Weź stary przewód i idź do sklepu zajmującego się układami hamulcowymi na 100% dobiorą ci jakiś.
ja mam dziwny PROBLEM Z HAMOWANIEM!
jak hamuje to mie drastycznie sciaga na prawo!!!!!!!
zbierznosc jest zrobiona
przy 80h moge puscic kierownice i prosciutko jade(po rownym oczywiscie)
a jak hamuje to na prawo ciagnie ze hej!
co to moze byc?
to raczej nie jest to ze jeden chamol nie dziala bo dzialaja oba
Hoover 3M / 2002-05-19 15:06:06 /
poprostu jeden ham. dziala slabiej, a drugi mocniej ;]
Sprawdz czy ci plyn nie cieknie, albo czy nie masz zabrudzonej tarczy (np.wyciekajacym plynem hamulcowym)
renifer / 2002-05-19 15:10:38 /
na pewno jeden dziala mocniej niz drugi, jezeli ciagnie w prawo to lewy nawala
nie zmieniales swiezo klockow, tarcz? moze jest cos zle zmontowane albo klocki sa rozne, najprawdopodobniej jednak przytarl sie tloczek w lewym zacisku,
moze zakorkowal sie wezyk gumowy - guma po kilkunastu latach pecznieje i wezyk moze nic nie przepuszczac
moze jest jakis wyciek
camaro / 2002-05-19 15:45:45 /
Moze jeden amor ci jakos dziwnie padl i choc jedzie prosto moze hamowac krzywo.
Konrad vel smasher / 2002-05-19 18:07:53 /
ja zrobilem u siebie hamulce na tip top i dalej tak mam. czy moze to byc wina zapowietrzajacej sie maglownicy wspomaganej? bo czasami mi tylko w lewo ciagnie przy hamowaniu. nie mowie o tancach na koleinach przy hamowaniu, bo tego przyczyne znam :-)
Jabol / 2002-05-19 23:56:21 /
Na początek postaraj się stronę która słabiej hamuje, czyli przeciwna od tej w która ściagą, odpowietrzyć. Ja miałem tak po remoncie hamulców, odpowietrzyłem wszystko, ale przy hamowaniu z 60 malo mnie nie wyrzucało na jadących z przeciwka, po poprawce odpowietrzania jak ręką odjął, ze 140 mogłem gwałtownie hamować i nic, w zasadzie nie musiałem nawet trzymać kierownicy.
też mam z tym problem, przy hamowaniu ściąga w prawo albo w lewo, zaczeło po wymianie klocków i regeneracji docisków a przy tym grzeją się felgi, co to u was było ?
gutek / 2003-03-15 17:19:15 /
jeśli przy początku hamowania ściąga w jedną, a puszczaniu hamulca w drugą - zapieczone tłoczki w zaciskach.