Witam!
Problem jak w tytule. Nie mam zamiaru teraz pruć wiązek, potrzebuje skąś wyciągnąć 12V (najlepiej z miejsca w którym wychodzi oryginalnie na włącznik świateła wstecznego) i pociągnąć najkrótszą i bezinwazyjną drogą do owego włącznika. Co radzicie?
Jeżeli chodzi o ogrzewanie tylnej szyby to jest prąd ale ktoś umiejętnie załatwił nitki na szybie. Czy da się to połatać i czy macie jakieś patenty? Wydaje mi się że można to sztukować jakimś lakierem czy innym szuwaksem z opiłkami lub w jakikolwiek sposób przewodzącym prąd lub wręcz lutować ale to już totalna apteka i potem trzeba zabezpieczyć jakimś lakierem żeby nie uszkodziło się w przyszłości. Jednak proszę o opinie czy znacie jakieś prostsze metody z pominieńciem wymiany szyby bo to ostateczność totalna.
Pozdrawiam
SzooGun / 2007-08-02 00:52:26 /
Można kupić na Allegro taki specjalny famajster, co się nim maluje te paski na szybie. Ponoć robi robotę, bodajże Treetop temat przerabiał.
gryziu liil (EM) / 2007-08-02 09:03:10 /
Ja miałem taką specjalna farbę z pędzelkiem na końcu - wygląda to to jak lakier do paznokci. Nie trzeba niczym później psikać - żadnym bezbarwnym. Wystarczy tak nałożyć lakier na szybę, żeby połączył zerwane ścieżki. Może być bardzo cienkie - nie musisz nic mazać. Przerabiałem temat jeszcze na Pomylonezie i było to lat temu kilka, więc nie powiem Ci jak się ten specyfik nazywa ale można to kupić w sklepach motoryzacyjnych z "tjuningowymi" gadżetami.
w NORAUTO wczoraj za 10 pln kupilem ten lakier...
Galoos / 2007-08-03 12:01:51 /