TO chyba mamy problem!!
http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/news/koniec-z-wyscigami-w-kielcach,932590
Gurden / 2007-06-26 10:01:30 /
Ta, teraz to myślą, skąd wziąć fundusze na remont, ale żeby kasę za wynajem toru na to przeznaczyć, to jakoś nie pomyśleli...
m.kozlowski
/ 2007-06-26 10:08:37 /
ale zamkneli dla mistrzostw polski, a nie dla pojeżdżawek takich jak kit cary czy pc, tak ja rozumuje.
(...)Na popularnym torze Kielce nie odbędą się więc żadne zawody zarówno w tym, jak i najprawdopodobniej przyszłym roku.(...)
PC to chyba oficjalne zawody! Więc....
sołtys / 2007-06-26 10:34:34 /
a ja nadal uważam ze chodzi o zawody rangi mistrzostw polski
Ja tez tak mysle , chodzi o odcinek drogi po ktorym my nie jezdzimy.
w najgorszym stanie jest leśny odcinek toru
- ten zamknięty barierą u góry gdzie zazwyczaj jest nawrotka ;-)
ale czy całego nie zamkną to nie wiadomo.
MikeB4
/ 2007-06-26 10:55:13 /
Uff, rok więcej na przygotowania do Pucharu... ;P
Przeca my są amatorka pełna, pojedziemy.
Hrabia®
/ 2007-06-26 11:50:45 /
Nic nie będzie. Kononowicz górą ;)
Myślę, że MK i zarząd powinien pprosić o oficjalne stanowisko w tej sprawie, choć KitCary sie odbyły ostatnio:)
Gurden / 2007-06-26 15:00:55 /
a może w Poznaniu?? Hoover działaj!! ;)
michalch83 / 2007-06-26 17:29:15 /
Tor w Poznaniu - wady:
a) jest obłożony na maxa różnymi imprezami
b) mało kto da radę wpłacić 200 zł wpisowego
c) po jednej rundce po okręgu tylko w Porsche nie gotują się heble
d) jest mało widowiskowy - nie da się z jednego miejsca obejrzeć wyścigu
e) jako widz chętnie się piszę
Hrabia®
/ 2007-06-26 17:35:41 /
zalety ze strony mojej :
- blizej ( wiec 100 wiecej róznicy nie zrobi)
- bliżej
blizej ;))
michalch83 / 2007-06-26 17:50:49 /
Myślę że łubudubu zarząd naszego klubu musi to zweryfikować i podać oficjalną informację.
a Ty michalch83 nawet nie gadaj takich głupot o Poznaniu ;) a gdzie to wogole jest ten Poznań ??
rozjechany liil
/ 2007-06-26 17:56:36 /
po drodze do berlina ;)
michalch83 / 2007-06-26 17:58:29 /
Poznan czy Berlin - jak sie mieszka tam gdzie Rozjechany, to juz naprawde wszystko jedno ;-P
Mysza liil (EM) / 2007-06-26 18:21:12 /
czytając:
...Niespodziewanie rozegrana na początku czerwca na torze w Miedzianej Górze eliminacja wyścigowych mistrzostw Polski okazała się ostatnią imprezą rangi mistrzowskiej na tym obiekcie.
oraz...
Na popularnym torze Kielce nie odbędą się więc żadne zawody zarówno w tym, jak i najprawdopodobniej przyszłym roku. Wyścigowe mistrzostwa Polski będą więc rozgrywane na jednym polskim obiekcie - torze w Poznaniu.
zrozumiał bym to jako informację, że tor jest zamknięty dla oficjalnych imprez stricte sportowych w randze mistrzostw polski.
co prawda PC to też mistrzostwa polski no ale może takie coś będzie można rozegrać. po pierwsze na pewno nie zaczną remontu w tym roku ( bo to polska przecie ), po drugie ( bez urazy ) pewne różnice w uzyskiwanych przez samochody prędkościach istnieją...
bądzcie dobrej myśli!!!
wąski77
/ 2007-06-26 18:50:38 /
A może zamiast snuć domysły.. może by zadzwonić? :)
Chcesz dzwonić do Miedzianej? Tam nie bardzo jest z kim rozmawiać. To są popularni w naszym kraju a wywodzący się z PRL tzw. działacze sportowi.
Były w Polsce "aż" dwa obiekty, które można nazwać torem wyścigowym, za chwilę zostanie jeden na 38mln mieszkańców. A "działacze" działają dalej.
Sergio / 2007-06-26 20:17:40 /
ten tor na Kitkarach to były jawne jaja, duży owal / na który wjechałem po wszystkim i nielegalnie a działacze wywalili mnie po 10- ciu rundkach /, to jeszcze jeszcze, ale kartingowy był jak plaża, sam piach i inne gówno "Strangerem" to się tego nie dało pojechać.
.STICH.
/ 2007-06-26 22:17:31 /
tak jak PZPN stadionu nardowego jest polowa jednego a działaczy ponad 10000 bo az tyle biletow bylo dla działacy na niemcy 2006, i wiecznie pijani czyli tak jak z naszymi torami w kraju
CHUDER
/ 2007-06-26 22:19:35 /
Właśnie na TVN Turbo powiedzieli, że za dwa dni zostanie podjęta decyzja co do zamknięcia toru. Jeśli zostanie zamknięty, to stanie się tak na czas remontu - więc można wnioskować, że będzie na ten czas zamknięty na amen. Ale niekoniecznie, bo narzekania na stan toru nie dotyczą "owalu" więc moze nie będzie tak źle.
Sachar / 2007-06-26 22:55:12 /
oficjalnie PC nie kwalifikuje sie jako zawody/mistrzostwa, to raczej spotkanie na torze, impreza prywatna, próby sprawnościowe czy cos w ten desen, jeżeli PC było by klasyfikowane jako zawody, to żadnego z nas by na tor nie wpuszczono, wymagane sa stosowne ubrania wg. specyfikacji FIA, klatki, systemy gaśnicze itd..
Sytuacja wygląda tak: na ostatnich kit-carach rozmawiałem z człowiekiem, który opowiadał o wypadku z czerwca. Było dużo strachu, zarząd automobilklubu wpadł podobno w lekką panikę, jak zwykle w sytuacji, kiedy coś takiego się dzieje. W fatalnym stanie jest nie tylko odcinek górski. Źle jest wszędzie, a fragmenty toru kartingowego w zasadzie w ogóle nie nadają się do użytku, bo każde wypadnięcie z zakrętu może się skończyć co najmniej uszkodzeniem felgi. Ale wtedy jeszcze nic nie słyszałem o zamykaniu toru. Z naszej strony przygotowania idą pełną parą, puchar jest na ukończeniu, ekipy pomocnicze poumawiane, koszulki w trakcie. Jedyna niewiadoma to jak zwykle umowa wynajmu toru, bo zarząd automobilklubu nie był w stanie od pół roku przesłać umowy, a prezes jest nieuchwytny nawet na miejscu. Co prawda termin został zamówiony na początku roku ale naszej imprezy nikt tam nie traktuje serio i jesteśmy w ogonie jeśli chodzi o priorytety. Jeżeli faktycznie mają zamknąć tor, to jest to mimo wszystko spore zaskoczenie, bo jeszcze dwa tygodnie temu nic się o tym nie mówiło.
W tym tygodniu będziemy interweniować i spróbujemy wyciągnąć jakieś konkrety. Damy znać.
Zrobił się trochę głuchy telefon ...
Rozmawiałem przed chwilą z Prezesem Automobilklubu Kielce - nasza impreza nie jest zagrożona. Nie ma zamknięcia toru w sensie powieszenia kłódki na bramie wjazdowej, tylko zapadła decyzja o nieorganizowaniu na torze imprez o "wyższej randze" - ze względu na stan nawierzchni i różne ryzyka z tym związane przy ściganiu się na pełny gwizdek.
Jeśli chodzi o imprezy "rekreacyjne", takie jak nasza, to nie ma przeciwskazań - o ile akceptujemy stan toru i zachowujemy zdrowy rozsądek.
Tak więc trzymamy się planu A.
Michał Konieczny
/ 2007-06-27 10:27:00 /
Swoją drogą ładne zamieszanie... ale fajnie, że Puchar jednak będzie:)
Wroniasty / 2007-06-27 12:42:38 /
Haaallllo? Tu MK.
...
I wszystko jasne.
:)
Zapomniales o
" MEMORY 5 "
:)
marian212
/ 2007-06-27 14:28:57 /