Witam!
Mam Grenie 2,3 i pomny licznych doswiadczen zamierzam wrzucic sobie twardsze gniazda zaworowe:).Jestem Z Ostrołęki. Czy ktos z was bawi sie moze w cos takiego lub wiecie kto moze to zrobic (najlepiej jak juz robil takie glowice) wzglednie blisko mnie? I pytanko: jakie sa mniej wiecej tego koszty?Z tego co wiem to jest 50zl za gniazdo...z tymze jest to tylko gniazdo wydechowe?Czy liczy sie to jako jedno gniazdo na jeden cylinder w sklad ktorego wchodza zawory ssacy i wydechowy? Czy potrzebna jest wymiana gniazd od zaworow ssacych?
Ile tysiecy bede mogl zrobic na takich "nowych" glowicach? Z gory dzieki!!!!!!!
Bartuś / 2003-05-05 15:07:24 /
Warszawa, ul. Parowcowa. koszt 700 zł za dwie głowice, ale zrobione wszystko. Jeździsz potem do bólu i nic, wszystko spoko.
m.kozlowski / 2003-05-05 15:20:58 /
A nie wiesz, czy te 700 zl to z docieraniem zaworow?
Bartuś / 2003-05-05 15:30:29 /
A moze jakis numer telefonu do gosci?...Ale kurde myslalem ze w 7-u stowach to sie zamkne z robocizna (zdjac, zalozyc) i z uszczelka pod glowica...a tak to wyjdzie jakos ponad 1000:////A moze cos tanszego!!!:)
Bartuś / 2003-05-05 15:33:56 /
Znajdź w userach strony Trzypiona i jemu wyślij maila, przerabiał temat wieeeeeeeeeeeele razy i więcej wie. Ja mam od niego kupione już zrobione 2 głowice i wierz mi: chcesz takie. Wstawione gniazda, szlifowane zawory, wymienione uszczelniacze, planowana głowica, po prostu jak nowe, nie to,że jakieś używane, jak założysz, to masz czyste sumienie, że masz nówki.
m.kozlowski / 2003-05-05 15:40:51 /
tzn. nie Trzypion robi, ale wie gdzie, co i jak, oddawał na Parowcową chyba z 6 głowic w sumie, jeśli nie więcej.
m.kozlowski / 2003-05-05 15:42:56 /
W Olsztynie wymieniałem ostatno gniazda po 40zł sztuka, w cenie jest doszlifowanie. Koszt nowych zaworków to około 27 zł za szt. Samo szlifowanie zresztą też nie jet drogie (6,5 zł od zaworu)ale mozna to przecież zrobić samemu.