Hej ludziska!Wiem,że teraz niezle się wygłupię,ale mam pytanko...Czy jest jeszcze szansa jakas reealna dostac zderzaki chromowane do MK II?
może ktoś posiada takowe i chcialby sie ich pozbyc..chetnie odkupie!!moga byc zardzewiałe byleby tylko nie były z jakiegoś Crash'u.
A może ktoś ma z was ma kontakty i namiary na firmy kóre takie cacka moga dorobic...:)
Pozdowienia dla tych co juz je maja i nie tylko...B@rtek
m.i.c.r.o.n. / 2003-03-05 08:53:15 /
Te perełki można dostać najprędzej jako "nowe" w Fordzie i to z dużym trudem,w używkach to towar bardzo deficytowy (jak uszczelki do szyb bocznych,których ciągle szukam).Dowiedziałem się właśnie że za regeneracje mojego zderzaka lekko zmęczonego trzeba zapłacić 600-1000 zł.Cena obejmuje kpl.naprawę tzn.prostowanie,oczyszczenie,nadlanie ubytków,poniklowanie,pomiedziowanie i w końcu chromowanie,...uf.Z tego co słyszałem to Ford woła za nowe około 600 zł , ale mogę się mylić.
CRUISER / 2003-03-05 16:55:54 /
nie ma szans dostac nowego zderzaka w fordzie
no chyba ze jakis z serwisow ma go w magazynie od 20 lat
w oldcarsie moga miec nowe zderzaki, no i prywatni ludzie ktorzy sprzedaja na ebayu
ostatnio koles sprzedal dwa nowe tylne zderzaki jeden do Mk2 drugi do Mk1 za 120euro, nic tylko brac
camaro / 2003-03-05 17:13:14 /
Zderzak do mk1 miał do sprzedania "gościu" ale nie wiem czy ma go jeszcze
spandi / 2003-03-05 19:35:27 /
Mówimy o Mk2 :-))) a one są chromowane czy niklowane ??
MikeB4 / 2003-03-06 21:43:38 /
MikeB4 z tego co mi wiadomo to na warstwe niklu powinno się kłaść warstwę chromu (miedziowanie, niklowanie, chromowanie)... czyli pewnie są i niklowane i chromowane :-)
Michal W / 2003-03-06 22:57:04 /
różnice wykryłem przy lusterkach :-)) zresztą spytaj Spawna - te bez regulacji od wewnątrz to tylko niklowane - jak sie zachowuje przy wilgotnym otoczeniu i jak błyszczy w pełnym słońcu ..... też
MikeB4 / 2003-03-08 21:02:37 /
Wie ktoś czym sie różnią mocowania zderzaków capri mk2 od mk3 ? mam oryginalne zderzaki trójkowe z mocowaniami i przymierzam się żeby założyć dwójkowe. Ewentualnie jakby ktoś dysponował jakimiś fotami to będę wdzięczny. Ostatnie pytanie, chromowane czy nie ,mocowania są chyba te same ?
Kohito_PS / 2007-12-18 11:59:03 /
2 pytanie tak - te same .... kilka miesięcy temu sprzedałem zderzaki do mk2 idealne pod czarny (czyli chrom taki sobie + troszke skrzywień) ..... z tyłu jest mocowany podobnie do zakończenia podłużnicy - z przodu takim długim ramieniem z powyginanego płaskownika które wchodzi przez otwór w przednim pasie i jest mocowane śrubami do podłużnicy
MikeB4 / 2007-12-18 14:20:58 /
mocowania różnią się kształtem, konstrukcja jest identyczna, zdjęcia ci dużo nie pomogą, po prostu musisz dogiąć/pospawać nowe pasowne do autka, albo kupić oryginalne.