Pytanie jest banalnie proste ;) moze ktoś jus to przerabiał, ja będę wiedział niebawem, ale dopiero jak bede miał w rękach wszystkie potrzebne rzeczy, czy mechanizm elektrycznego otwierania szyberdachu ze scorpio takiego 91 rok, pasuje do mechanizmu korbkowego w Granadzie, czy da sie zamienic korbke na ten mechanizm? jest to płaski silniczek, i tylko nie wiem, czy da się go nałożyć na tą zębatkę w Granadzi i czy podpasuje? z góry dziękuję za obszerne wyjaśnienia ;)
Śpiochu / 2006-09-15 22:04:08 /
W teori tak ale zebatka w granadzie jest mniejsza niż scorpio.Druga rzecz pod czym ukryć ten silniczek?Pod oryginalną osłone się nie da chyba że ten od scorpio jakoś zamontować.
mario75 / 2006-09-15 22:21:40 /
osłona tes by musiala byc od scorpiaka, inaczej się raczej nie da, no ja nic dokładnie nie wiem, dlatego się pytam, narazie w teorii, w paktyce będę miał jedno i drugie w łapskach, przymierze do Grandzi to się okaze :)
Śpiochu / 2006-09-15 22:28:19 /
wiem ze to trudna sprawa-ale poszukajcie moze jednak takiego jaki byl w granadzie-montowany w bagazniku.. super wrazenie robi jak sie dach otwiera tak bezszelestnie-nie slychac silnika-jak przystalo na limuzyne
mogę po prostu mieć taki ze scorpio, tez jest cichy :) jakbym mial z Granady to pewnie, ze bym sie nad takim zastanawial, ale dlatego, ze nie mam, to biore pod uwage ten ze scorpio :)
Śpiochu / 2006-09-16 22:00:23 /
oczywiscie-pewnie ze fajniej miec ze scorupy w konsolce, niz wogole. Cichosc granadowego polega na tym ze jest w bagazniku-a nie ze jest cichy:)
powodzenia!-pochwal sie jak to bedzie wygladalo
moze w tym tygodniu bede wiedzial cos wiecej na ten temat, narazie powoli wziąłem się za montaż elektrycznych szybek hehe :) ale ograniczenia czasowe nie pozwalają na szybsze postępy prac :) a jak elektryczny daszek bedzie git i dzialal to oczywiscie dam znac i wrzuce foty :)
Śpiochu / 2006-09-17 18:51:59 /
napewno zebatka w Granadzie jest mniejsza niz w scorpio, owszem, mozna od raczki od Granady odciac ta czesc z zebami, obtoczyc, obrobic, wbic w ta od scorpio i zrobic redukcje w ten sposob, ale to najmniejszy problem ;) w scorpio jest inaczej troche wyprofilowany dach, po skosie, i mechanizm z silniczkiem ladnie sie chowa w przestrzen miedzy dachem a podsufitka, a oslona to przykrywa, w Granadzie dach jest prosty i nie da sie silniczka schowac :( oczywiscie dla wytrwalych jest opcja, ze to jakos spasuja, wyprofiluja, ale to i tak sie nie uda ;)
a na rysunku jest coś, co może pasować, oczywiście po małych przeróbkach, (dzis kolega mi pokazal cos takeigo, sam nie wie od czego to jest, moze od otwierania szyb w scorpio ;) ) ale.. wydaje mi się, że bedzie to za mały (słaby) silniczek by mógl sprawie otwierac i zamykać dach; ale wszystko okaże się w praktyce ;) i oczywiscie kwestia by to ładnie dopasować i podłączyć ;)
Śpiochu / 2006-09-19 22:07:06 /
Pytanie dotyczące elektrycznego szyberdachu (oryginalnego) w Granadzie. W jaki sposób zmienia się wariant otwierania - do góry (lufcik)/chowanie do środka? W manualnym jest taki "dynks" koło korbki a tu na fotce nie widzę niczego takiego.
Arek 3M / 2010-02-10 17:49:43 /
Poprostu drugi raz naciskasz przycisk
Murmur vel Magman / 2010-02-10 18:51:21 /
tak, dojezdza do konca, puszczasz i przyciskasz ponownie, i zaczyna jechac w gore. Fajna taka rzecz w Granadzie:)
A umie ktoś to ustawić?? Bo u mnie działało dobrze, ale niestety po wizycie w Płocku już nie działa jak trzeba:(
Kazdy to umie ustawić, na SO mogę Ci przetrybic jak nie dasz rady. Chodzi o to, zeby ustawic dach w pozycji zamkniętej, i wetknąć trybik sterujacy stykami w odpowiedniej pozycji. Sprawdzic i ewentualnie skorygować o ząbek. A moze ma ktos serwisówkę do grani z opisem?
Mysza liil (EM) / 2010-02-10 21:06:48 /
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego nie mogę tego paskudztwa wyregulować? Albo zatrzymuje się dopiero prawie po całkowitym odchyleniu, albo 2 cm poniżej linii dachu. Taks różnica jest po skorygowaniu o 1 ząbek. Mysza!!!!! do tablicy!!!!
Już nie trzeba mi wytłumaczenia. Połamałem prowadnice, szyber nie działa. Kurwa mać!!