Witam> Chodzi mi po głowie pomysła co by ramiona wycieraczek pomalować proszkowo na czarno tak jak fabryka przykazała, bo teraz to mam taką dziwną mieszaninę srebrno czarną a nie wygląda to za ślicznie na grani. I tu rodzi się pytanie czy można to zrobić bez rozbierania (tylko zdjęty plastik) czy trzeba będzie całość na czynniki pierwsze rozłożyć jeśli tak to w jaki sposób przywrócić im poprzednią funkcjonalność zważywszy , że części ruchome są do siebie nitowane...
Ludwik 3M / 2006-06-16 13:11:11 /
Mysle ze najlepiej rozebrać. Bedziesz miał okazje do rozwiercenia tulejek i zalozenia nadwymiarowego nita, bo w wiekszosci przypadków jest tam nadmierny luz.
Mysza liil (EM) / 2006-06-16 14:13:34 /
Ja malowałem proszkowo bez rozbierania. Ale faktycznie Mysza ma rację bo trochę luzu było. Farba proszkowa znacznie trwalsza od zwykłych lakierów. Malowałem tym np. pompkę hamulcową do MZ i był to jedyny lakier którego nie ruszał płyn hamulcowy.
a niemozesz isc do sklepu i kupic nowych?
grzech / 2006-06-16 23:13:30 /
taaa. pójdę do sklepu z częściami do Fordów i powiem do pana : po proszę do Forda Granady MKII po FL dwa ramiona wycieraczek:D a on do mnie pewnie powie: OK trzeba czekać trzy lata koszt 30000 euro zaliczka 3000 :D Tu chodzi o RAMIONA wycieraczek nie o PIÓRA :D
Ludwik 3M / 2006-06-17 09:35:38 /
haha niezadawajcie takich banalnych pytan bo jak masz problem z wycieraczka to niewiem co by bylo jak bys mial cale auto polakierowac
pitbullo / 2006-06-17 13:06:30 /
pitbulloo zgadzam sie w 100% a ramiona mozesz sobie kupic od innego auta wiec nieopowiadaj
grzech / 2006-06-17 14:15:24 /
Czasem łatwiej zrobić lakier niż kupić jakąś oryginalną małą pierdółkę z wyposażenie na przykład wnętrza, więc już się może tu tak krytycznie nie wywnętrzajcie tylko jak co pomóżcie koledze...
Też tak uważam. Ja za malowanie proszkowe zapłaciłem naprawdę nieduże pieniądze. Pomalowałem wszystkie listewki , obudowy lusterek, wycieraczki itp. Ale mając dostęp do nowych części, a przede wszystkim odpowiednie fundusze to czemu nie :).Tylko niestety tak nie jest.
właśnie tak nie jest :D a od innego auta to sobie zakładajcie bajery w swoich mega furkach ;) odpowiedź na nurtujące mnie problemy juz uzyskałem i dziękuje a lakier nowy z blachą w sierpniu :D
Dodam jedynie , że p[ierdo.... nie o częściach od innego auta zwłaszcza przy tak widocznym detalu jak ramię wycieraczki zakrawa na kpinę... dobrze , że mam motor z wtryskiem bo propozycje montowania gaźnika od poloneza bym dostał ;)
Ludwik 3M / 2006-06-18 02:01:31 /
najlepiej je przed proszkiem wypiaskuj taka dobra rada..tylko po piasku lapami ich nie dotykaj :)
Zakrzak! / 2006-06-18 14:15:01 /
jest taka farba oxyda na zimno, szukaj w sklepach z bronią, wiatrówkami.
ale nie wiem jak ma się w porównaniu do lakieru proszkowego.
2pac / 2006-07-03 15:40:15 /