Witam .
Chciałem zamienić rzędowe 1,6 na 2,0 V6 . Czy będę musiał zmienić również skrzynię , czy mogę zostawić tę , która jest w tej chwili przy 1,6 ?
Liczę na odpowiedź , pozdrowienia , Baca .
baca / 2003-01-24 12:22:31 /
Nie nie możesz, skrzynia od V6 ma inny kształt kielicha (zobacz choćby u góry silnika rozstaw śrub mocujących skrzynie)
MikeB4 / 2003-01-24 12:40:44 /
nie tylko kielicha
po pierwsze sa rozne typy skrzyn do tych silnikow
a nawet jesli jest ten sam typ to inny jest kielich i dlugosc walka sprzeglowego, o ile kielich mozna podmienic to walek juz trudniej, no i nie ma go skad wziac, od biedy mozna jezdzic na krotszym walku, jest to niby przetestowane ale ja bym tego nie robil
camaro / 2003-01-24 12:49:52 /
jest inna skrzynia, inne sprzęgło, inny układ wydechowy i chyba wał napędowy...
Trójkąt / 2003-01-24 13:03:56 /
a co to jest V6? a co to jest przeglądarka? a co to jest silnik? a to nie było już mówione 1000 razy na forum na ten temat?
Wybacz ale jeśli ktoś nie ma wystarczajaco ochoty na przejrzenie zawartości naszych stron, to kiepsko wróżę takim ambicjom .....
:)
Szajba / 2003-01-24 14:36:16 /
Witam.
Dzięki za odpowiedzi . Już po napisaniu tego durnego zapytania , wróciłem do domu i przyjrzałem się obu autom z tymi silnikami i zauważyłem dokładnie to o czym piszecie .
Tobie natomiast Drogi Karolku dziękuje szczególnie za wyczerpującą odpowiedź ! Ze swoimi wróżbiarskimi zdolnościami powinieneś założyć działalność gospodarczą i zająć się , oprócz wróżenia "z forum" także wróżeniem z fusów , szklanej kuli , zużytego oleju , a może i starego układu wydechowego .
Chodzi mi po prostu o to , że jak pewnie nietrudno zauważyć jestem tutaj od niedawna i niekoniecznie mam czas na wielogodzinne przgladanie poprzednich postów . A posługiwanie się przeglądarką , w ogóle przekracza możliwości mojej percepcji .
Łączę gorące pozdrowienia , Baca .
baca / 2003-01-30 12:13:47 /
W celu szybkiego znalezienia poszukiwanej informacji wystarczy użyć wyszukiwarki jaką na stronie umieścił Michał Konieczny.
Karol słusznie zwrócił uwagę że forum powinno rozbudowywać się raczej wzdłuż niż wszerz.
Pozdrawiam
SzymoN / 2003-01-30 12:26:20 /