Czasami jest tak, że nie chce się przeszukiwać forum, a pewnie już ze 100razy wszystko zostało omówione na forum, a ktoś ma konkretne pytanie i szuka prostej i szybkiej odpowiedzi...dlatego taki wątek by się przydał. Tak uważam. Jeśli moderator uważa inaczej..kosz;)
Moje pytanie...zrobiłem silnik 2,0 Ohc, dół i góre...po kilku km okazało się, że kopci na niebiesko. Okazało się, że trzy uszczelniacze zaworów wydechowych podwinęło ku górze.
Czy przyczyną jest błędne ich zamontowanie, słaba jakość, czy może na wydechach w tych silnikach powinny być inne uszczelniacze niż na ssących?
konrad_e / 2019-05-19 21:06:19 /
Nie tak dawno temu obejrzałem kilka filmików o zaworach w głowicy i nie tylko i jednym z nich gość własnie mówił o tym że może podwinąć uszczelniacze dlatego on czymś tam je przyklejał i problem miał z głowy. Musisz poprawić i tyle.
mishq (Mateusz G.) / 2019-05-19 21:51:45 /
Jak silnik był zrobiony to bez uszczelniaczy nie powien kopcić. Chyba. Tzn. Prowadnice są zrobione? Czy "dotrte" zawory na luzach 5xpoza zakres?
bobik liil / 2019-05-19 21:57:31 /
Granadziarz juz dawno temu pisał, ze podkleja uszczelniacze. Więc chyba słabo szukałeś
wąski77 / 2019-05-19 22:14:42 /
Loctite można przykleić
MikeB4 / 2019-05-20 10:12:25 /
Jestem wrogiem takich wątków- śmietników. Są one objawem intelektualnego lenistwa .
Macie jeden taki śmietnik - pejsbuka.
I nie róbmy tego tutaj. Asceza i porządek naszego forum jest tym co mnie uspokaja w internecie.
Moderacjo, zamknij ten śmietnik.
granadziarz_3M / 2019-05-21 13:12:43 /
Wątek jest zamknięty, brak możliwości jego kontynuacji.