Jak zdemontować obicia drzwi tak żeby nic nie połamać i nie uszkodzić ?? Wiem, że należy odkręcić podłokietnik, zdjąć korbę strującą mechanizmem szyby ... a co dalej może macie jakieś patenty??
szeroki płaski śróbokręt troche ostrożności... bo stare uchwyty lubią pękać... na szczęście mozna nabyć i założyć później nowe :)
Trójkąt / 2003-01-06 09:11:26 /
a jak ci spinki popekaja to nowe kosztuja 50 gr sztuka fordowe
CHUDER / 2003-01-06 09:32:16 /
No jeszcze mozna by wykrecić przycisk od blokady drzwi.:)
wysunac w bok ramke klamki
wykrecic guzik
(jesli jest) odkrecic nakretke sterowania lusterka
delikatnie podwazajac odrywac zatrzask po zatrzasku tapicerke, podwazac przy samych zatrzaskach bo inaczej tektura sie zniszczy
camaro / 2003-01-06 10:36:39 /
no bo tak to jest i tak to wygjąda ;)
Takie rzeczy najlepiej robić w ciepłym garażu. Jak jest zimno, to plastil lubi pękać. Można nawet trochę podgrzać suszarką albo opalarką miejsca gdzie są kołki.
Damian / 2003-01-06 18:04:03 /
zdejmowanie tapicerki dzwi to jedna z przyjemniejszych czynności którą sie wykonuje przy capri natomiast założenie to jedna z najgorszych...Łysy zapamiętaj...nie irytuj sie:)
chodzi mi o te pieprzone podłokietkniki,czasem przykręcą sie od razu a czasem przez 10 minut sie z nimi pieprze.zakładając je pamiętaj że musisz na początek włożyć je tym bolcem z przodu pionowo w drzwi ,następnie przekręcić (opuścić) go i dopiero przykręcić śrubami..czasami w otworze na ten bolec blaszki sie wyrabiają(znaczy oginają) wystarczy na zdjętych drzwiach je ogiąć lekko śróbokrętem ..
p.s pamiętaj o podkładce z tej strony z bolcem taka mala czarna obwódka...ja zgubiłem :( chyba zamieszcze nowe pytanie na forum czy ktoś taką ma ma sprzedarz bo ogłoszeń i tak nikt nie czyta :D
starrsky / 2003-01-06 18:23:51 /
Starrsky
jak kcesz to moge ci oddac moje chyba czarne nie pamietam mam chyba z 6 sztuk
ja wyciagnalem z Grandzi takie ladne srebrne :)))
moze nawet w tej Grandzi bylyby jeszcze 2 srebrne... ale to juz za 4 browary
Maciasek_3M / 2003-01-06 18:46:03 /
przykrecic powiadasz... a jak ktos nie ma tych blaszek co je srubokretem skrecic :(